/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și prognoză alarmantă! SUA acuză Rusia de atacuri chimice

Reacția directorului Spitalului Raional Florești, după ce o pacientă s-a plâns pe condițiile proaste

missing
21 aprilie 2020, ora 14:55

Mama și fetița, care au fost internate în condiții groznice într-o secție din Spitalul Raional Florești, astăzi au fost transferate în alt salon, unde condițiile sunt mai bune. Despre aceasta a declarat pentru TV8 directorul instituției medicale Valeriu Nichiforciuc, care a precizat că mama și fetița au avut nefericirea să fie internate într-un salon care nu corespunde standardelor. 

„Femeia a fost internată ieri-seara cu micuța în secția de maladii contagioase de copii. Fetița avea febra de 39,40 grade Celsius. De urgență, azi-dimineață, ele au fost transferate în secția de supraveghere a persoanelor suspecte de coronavirus”, a spus directorul.

Valeriu Nichiforciuc a declarat că 18 zile în urmă copilul a fost internat într-un spital din Chișinău cu aceeași febră. Tot atunci, micuța a fost testată la coronavirus, rezultatul fiind negativ.

„În prezent fetița primește tratamentul necesar. Starea acesteia s-a ameliorat. Mâine după masă vor fi rezultatele testelor de laborator. Dacă rezultatele vor fi pozitive, fetița va rămâne în secția de supraveghere, dacă negative, va fi transferată în secția de pediatrie”, a menționat șeful instituției.

Directorul spune că astăzi nu sunt pacienți internați în secția de maladii contagioase de copii. Acesta a dat asigurări că peste maximum cinci săptămâni toată secția va fi renovată, astfel încât să corespundă standardelor internaționale.

„O treime din secția de maladii contagioase a fost deja renovată. În prezent se efectuează lucrări și în alte blocuri. Probabil că nu suntem unicii din republică”, a spus Valeriu Nichiforciuc.

Directorul a declarat că nu va admite pe viitor ca pacienții cu copii să fie internați în astfel de condiții și cel mai probabil vor fi plasați în secția de pediatrie.

Săptămâna trecută spitalul a fost vizitat de șeful statului Igor Dodon. Șeful spitalului spune că președintele a văzut condițiile care sunt în spital.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram