/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 813: Dronă în România și risc de război mondial! Zelenski e la Harkov, iar Putin și-a vizitat aliatul

/VIDEO/ „Nu glamour caut, dar sănătate”. Mesajul disperat al unei femei internate cu copilul în condiții groaznice la Florești

missing
21 aprilie 2020, ora 12:16

„În salonul în care suntem internați miroase îngrozitor și nu avem apă”. Acestea sunt condițiile descrise de către o pacientă internată cu un copil în Spitalul Raional Florești. Într-un video postat pe Facebook, femeia s-a adresat autorităților și a spus că sunt saloane în care condițiile sunt mult mai bune, dar acestea sunt închise. 

Pacienta spune că în salon este foarte frig și miroase îngrozitor, WC-ul nu funcționează, robinetul este deteriorat și se îndoiește că ea și copilul vor ajunge sănătoși acasă.

„Nu glamour caut, dar sănătate. Aici avem o antisanitarie totală! În salonul în care suntem internați miroase a rahat, vă zic sincer! Secțiile alea frumoase și renovate stau închise, iar copiii se tratează în condițiile pe care le vedeți! Surorile medicale ne-au adus de pe undeva un calorifer pentru că li se făcuse milă de noi. E frig, iar copilul cu bronhopneumonie e transpirat! Asta e crimă”, a scris femeia pe rețelele sociale.

Contactat telefonic, directorul spitalului Valeriu Nichiforciuc nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție.

Anterior, o femeie din Soroca care a fost diagnosticată cu COVID-19 și internată la spitalul din localitate a acuzat administrația spitalului de iresponsabilitate.

Aceasta afirma că pacienții nu sunt informați despre medicamentele administrate și că nimeni nu ar avea grijă de stare lor de sănătate.

Ulterior, premierul Ion Chicu a recunoscut că în multe instituții medicale din republică nu sunt condiții bune pentru pacienți, dar a spus că „nu este sens acum de făcut live-uri glamuroase cu starea precară a spitalelor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram