Direcţia arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chişinău nu a acceptat proiectul prezentat de „Avia Invest” pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău. Lucrările sunt blocate, deoarece autoritățile municipale nu eliberează agentului economic certificatul de urbanism pentru proiectarea noii construcţii, planificate pentru anul curent. „Avia Invest” consideră refuzul neîntemeiat și îl califică ca o măsură de presiune.

Noul terminal ar urma să aibă o suprafață de până la 32 de mii de metri pătrați și ar putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere în prima etapă până la 4,5 milioane de pasageri.

„Avia Invest” consideră nefondat şi lipsit de temei legal refuzul autorităţilor municipale în vederea obţinerii certificatului de urbanism, necesar pentru iniţierea proiectării şi construcției noului terminal. Toate documentele necesare şi schiţa noii construcţii au fost depuse la 28 ianuarie.

Decizia municipalităţii de a da aviz negativ solicitării concesionarului privind construcţia noului terminalul nu face altceva decât să completeze şirul de presiuni, inclusiv politice, cărora este supusă compania „Avia Invest” în ultimul an. Regretăm și faptul că prin astfel de decizii autoritățile lipsesc oamenii de mii de locuri de muncă”, se spune într-un comunicat emis de concesionarul aeroportului.

Viceprimarul capitalei Ilie Ceban susține că autoritățile municipale nu au dat aviz negativ la proiectul prezentat de compania „Avia Invest” pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău, așa cum spune agentul economic, ci au cerut acte suplimentare la dosar, pe care firma nu le deține. Este vorba în primul rând despre acordul Agenției Proprietății Publice, căreia îi aparține cea mai mare parte a terenului pe care urmează a fi construit terminalul și legalizarea altei părți de teren, care se află în proprietate municipală.

Viceprimarul Chișinăului explică de ce „Avia Invest” nu a primit certificat de urbanism pentru construcția noului terminal la aeroport

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!