/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

 Proiectul de construcție a unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău, respins de Primărie

missing
22 aprilie 2020, ora 09:43

Direcţia arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chişinău nu a acceptat proiectul prezentat de „Avia Invest” pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău. Lucrările sunt blocate, deoarece autoritățile municipale nu eliberează agentului economic certificatul de urbanism pentru proiectarea noii construcţii, planificate pentru anul curent. „Avia Invest” consideră refuzul neîntemeiat și îl califică ca o măsură de presiune.

Noul terminal ar urma să aibă o suprafață de până la 32 de mii de metri pătrați și ar putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere în prima etapă până la 4,5 milioane de pasageri.

„Avia Invest” consideră nefondat şi lipsit de temei legal refuzul autorităţilor municipale în vederea obţinerii certificatului de urbanism, necesar pentru iniţierea proiectării şi construcției noului terminal. Toate documentele necesare şi schiţa noii construcţii au fost depuse la 28 ianuarie.

Decizia municipalităţii de a da aviz negativ solicitării concesionarului privind construcţia noului terminalul nu face altceva decât să completeze şirul de presiuni, inclusiv politice, cărora este supusă compania „Avia Invest” în ultimul an. Regretăm și faptul că prin astfel de decizii autoritățile lipsesc oamenii de mii de locuri de muncă”, se spune într-un comunicat emis de concesionarul aeroportului.

Viceprimarul capitalei Ilie Ceban susține că autoritățile municipale nu au dat aviz negativ la proiectul prezentat de compania „Avia Invest” pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău, așa cum spune agentul economic, ci au cerut acte suplimentare la dosar, pe care firma nu le deține. Este vorba în primul rând despre acordul Agenției Proprietății Publice, căreia îi aparține cea mai mare parte a terenului pe care urmează a fi construit terminalul și legalizarea altei părți de teren, care se află în proprietate municipală.

Viceprimarul Chișinăului explică de ce „Avia Invest” nu a primit certificat de urbanism pentru construcția noului terminal la aeroport

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram