Viceprimarul capitalei Ilie Ceban susține că autoritățile municipale nu au dat aviz negativ la proiectul prezentat de compania „Avia Invest” pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău, așa cum spune agentul economic, ci au cerut acte suplimentare la dosar, pe care firma nu le deține.

Ilie Ceban spune că „Avia Invest” nu are acordul Agenției Proprietății Publice pentru a iniția construcția, iar acesta este obligatoriu, pentru că o parte din terenul pe care urmează a fi amenajat noul terminal este în proprietatea APP.

Iar o altă parte a terenului este chiar proprietate municipală.

Nu a fost un refuz, un aviz negativ, dar mai degrabă o condiționare: să prezinte actele respective. Sunt mai multe opțiuni: ori rectifică proiectul și construiesc terminalul doar pe terenul Agenției Proprietății Publice, obținând acordul APP, sau să legalizeze și terenul municipal pe care vor să construiască”, a precizat pentru TV8 viceprimarul capitalei Ilie Ceban.

Acesta a respins acuzațiile aduse de „Avia Invest” că s-ar face presiuni pe concesionarul aeroportului.

„Nu facem politică în Primărie. Aceleași reguli sunt aplicabile pentru orice solicitant. Indiferent cine este investitorul, noi avem reguli pentru toți. Nu pot fi duble standarde. Dacă vrei să construiești ceva, trebuie să legalizezi terenul”, a punctat Ilie Ceban.

Compania „Avia Invest” a anunțat astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că Direcţia arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chişinău nu acceptă proiectul pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău și refuză să elibereze certificatul de urbanism pentru construcţiile planificate pentru anul curent.

„Avia Invest” s-a plâns că „decizia municipalităţii de a da aviz negativ solicitării privind construcţia noului terminalul completează şirul de presiuni, inclusiv politice, cărora este supusă în ultimul an”.

 Proiectul de construcție a unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău, respins de Primărie

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!