/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Curtea Constituțională are un nou președinte. Vladimir Țurcan a primit vot de neîncredere

missing
23 aprilie 2020, ora 19:04

Judecătoarea Domnica Manole a fost aleasă astăzi în calitate de președinte al Curții Constituționale pentru un mandat de trei ani.

Vladimir Țurcan a fost destituit din funcție, după ce a primit vot de neîncredere din partea magistraților CCM.

Potrivit deciziei CCM, demisia lui Țurcan din funcția de președinte al Înaltei Curți a fost cerută de judecătorii Nicolae Roșca și Liuba Șova, care au înaintat un demers pe 21 aprilie.

Amintim că Vladimir Țurcan a fost criticat pentru că a discutat la telefon cu președintele Igor Dodon după ce Curtea Constituțională a suspendat legea aprobată de Guvern prin asumarea răspunderii în fața Parlamentului. Șeful statului a declarat că l-a sunat pe Țurcan să-i ceară explicații și  a dezvăluit cum au votat magistrații pentru acea decizie.

În ziua în care a fost examinată sesizarea la CCM, Vladimir Țurcan a depus declarație de abținere, pentru a nu lăsa loc de interpretări, iar ulterior a povestit într-un briefing de presă despre ce a discutat cu Dodon și a negat că ar fi încălcat secretul votului.

Vladimir Țurcan se abține de la examinarea sesizării ce vizează legea suspendată anterior de CCM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram