Mai mulți locuitori ai satului Brânzeni din raionul Edineț, care a fost plasat în carantină pe 20 aprilie, au organizat astăzi un protest, fiind nemulțumiți de atitudinea autorităților locale și felul în care acestea gestionează situația de criză.

Omenii se arată indignați de faptul că li se interzice circulația prin sat, inclusiv să meargă să-și lucreze pământurile, dar pe de altă parte, autoritățile nu au blocat activitatea carierei de piatră din localitate și permit fără probleme circulația transportului care vine la carieră.

Contactat de TV8, primarul localității ne-a spus că nu cunoaște nimic despre protest, pentru că se află în autoizolare la domiciliu.

Președintele raionului Edineț, care a fost astăzi la Brânzeni, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii.

La telefonul companiei care administrează cariera de piatră din Brânzeni a răspuns o angajată, care ne-a spus că nu este nimeni din conducere la oficiu, care ar putea să comenteze situația.

Vom reveni cu detalii imediat ce vom afla cum s-a sfârșit protestul localnicilor din Brânzeni.

Amintim că în sat a fost instituită carantină după ce au fost confirmate 73 de cazuri de  infecție cu coronavirus la Internatul Psihoneurologic: 61 de pacienți și 12 angajați ai instituției.

Satul Brînzeni, de azi în carantină! La Internatul Psihoneurologic din localitate au fost confirmate 70 de cazuri de coronavirus

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!