/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Protest în satul Brânzeni, plasat în carantină. Ce îi nemulțumește pe localnici

missing
23 aprilie 2020, ora 16:57

Mai mulți locuitori ai satului Brânzeni din raionul Edineț, care a fost plasat în carantină pe 20 aprilie, au organizat astăzi un protest, fiind nemulțumiți de atitudinea autorităților locale și felul în care acestea gestionează situația de criză.

Omenii se arată indignați de faptul că li se interzice circulația prin sat, inclusiv să meargă să-și lucreze pământurile, dar pe de altă parte, autoritățile nu au blocat activitatea carierei de piatră din localitate și permit fără probleme circulația transportului care vine la carieră.

Contactat de TV8, primarul localității ne-a spus că nu cunoaște nimic despre protest, pentru că se află în autoizolare la domiciliu.

Președintele raionului Edineț, care a fost astăzi la Brânzeni, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii.

La telefonul companiei care administrează cariera de piatră din Brânzeni a răspuns o angajată, care ne-a spus că nu este nimeni din conducere la oficiu, care ar putea să comenteze situația.

Vom reveni cu detalii imediat ce vom afla cum s-a sfârșit protestul localnicilor din Brânzeni.

Amintim că în sat a fost instituită carantină după ce au fost confirmate 73 de cazuri de  infecție cu coronavirus la Internatul Psihoneurologic: 61 de pacienți și 12 angajați ai instituției.

Satul Brînzeni, de azi în carantină! La Internatul Psihoneurologic din localitate au fost confirmate 70 de cazuri de coronavirus

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram