politic

Ultima oră! Curtea Constituțională a suspendat acordul de împrumut din Rusia

23 aprilie 2020, ora 19:38
Distribuie:

Acordul de împrumut din Federația Rusă, ratificat astăzi de Parlament, a fost suspendat. O decizie în acest sens a luat astăzi Curtea Constituțională, care a admis sesizarea deputatului „Pro Moldova” Sergiu Sîrbu. 

Procedura de intrare în vigoare a Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind împrumutul de 200 de milioane de euro a fost suspendată până la examinarea în fond a sesizării de către magistrați.  Data la care va fi examinată sesizarea încă nu a fost stabilită.

Judecătorii au motivat în decizie că „necesitatea suspendării acțiunii Legii  se justifică prin faptul că după intrarea în vigoare a Acordului internațional ratificat de Parlament, verificarea constituționalității acestuia nu va fi posibilă”.

Amintim că grupul parlamentar „Pro Moldova” a contestat la Curtea Consituțională acordul de finanțare din Federația Rusă. Deputații consideră că documentul are condiții „draconice” și se arată îngrijorați de faptul că a fost semnat fără negocieri. Sergiu Sîrbu a mers în această dimineață la Curte, pentru a înregistra sesizarea.

„Am constatat mai multe încălcări grave al Constituției la semnarea acestui acord. Practic nu au existat negocieri, Guvernul a luat act de proiectul de acord, a inițiat negocierile și a aprobat semnarea prin același act. Negocieri nu au existat practic”, a explicat Sîrbu.

„Pro Moldova” contestă la Curtea Constituțională Acordul de finanțare din Federația Rusă

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram