/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CCM precizează că are dreptul la 10 zile până a examina sesizarea în privința Acordului de împrumut din Rusia

27 aprilie 2020, ora 15:28

Solicitată de jurnaliști să spună când va fi organizată ședința la care vor fi examinate sesizările depuse de deputații din opoziție cu privire la Acordul de împrumut din Rusia,  Curtea Constituțională precizează  că toate ședințele publice sunt anunțate din timp, cu o „perioadă rezonabilă” între data anunțului și organizarea efectivă a ședinței.

Perioada rezonabilă de timp este, de obicei, de 10 zile. Potrivit articolului 17 alin. (2) din Codul jurisdicției constituționale, data, ora şi locul şedinţei sunt aduse la cunoştinţa părţilor cel mai târziu cu zece zile înainte de începutul şedinţei, cu excepţia cazurilor extraordinare”, precizează CCM.

Amintim că la Curtea Constituțională au fost depuse trei sesizări în privința Acordului de împrumut din Federația Rusă. Acestea au venit din partea deputaților „Pro Moldova”, Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr.

Anterior, Igor Dodon a declarat într-o emisiune televizată că judecătorii CCM se vor întruni în ședință marți, pentru a examina sesizarea în privința acordului de creditare din Rusia, deși instanța nu fixase ziua ședinței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram