Solicitată de jurnaliști să spună când va fi organizată ședința la care vor fi examinate sesizările depuse de deputații din opoziție cu privire la Acordul de împrumut din Rusia,  Curtea Constituțională precizează  că toate ședințele publice sunt anunțate din timp, cu o „perioadă rezonabilă” între data anunțului și organizarea efectivă a ședinței.

Perioada rezonabilă de timp este, de obicei, de 10 zile. Potrivit articolului 17 alin. (2) din Codul jurisdicției constituționale, data, ora şi locul şedinţei sunt aduse la cunoştinţa părţilor cel mai târziu cu zece zile înainte de începutul şedinţei, cu excepţia cazurilor extraordinare”, precizează CCM.

Amintim că la Curtea Constituțională au fost depuse trei sesizări în privința Acordului de împrumut din Federația Rusă. Acestea au venit din partea deputaților „Pro Moldova”, Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr.

Anterior, Igor Dodon a declarat într-o emisiune televizată că judecătorii CCM se vor întruni în ședință marți, pentru a examina sesizarea în privința acordului de creditare din Rusia, deși instanța nu fixase ziua ședinței.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!