/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Chicu atenționează moldovenii care vin acasă cu autocarele. „Este o mare problemă să vă porniți pe cale terestră”

27 aprilie 2020, ora 10:15

După ce mai mulți cetățenii moldoveni au fost stopați la granița dintre Franța și Germania pentru că s-au pornit în țară cu o companie care a organizat cursa, ce nu a fost aprobată de către autorități, premierul Ion Chicu îndeamnă concetățenii să vină acasă cu cursele charter organizate.

Șeful cabinetului de miniștri spune că moldovenii „au căzut pradă unor afaceriști din domeniul transportului cu autocarele, au procurat bilete de la firme de turmism străine și au ajuns în situație foarte dificilă la hotarul dintre Franța și Germania”. „Înțelegem că autoritățile germane nu le-au permis să traverseze țara pentru că nu era permisiunea de la celelalte țări, mai departe. Este regretabil că cetățenii noștri au căzut în această capcană”, a spus Chicu.

Potrivit lui, diplomații încearcă să le acorde suport, să creeze coridoare pentru ca moldovenii să revină în țară.

Chicu a menționat că mai există o problemă suplimentară – pentru marea majoritate a cetățenilor care s-au pomenit blocați la hotarul dintre Franța și Germania, a expirat termenul de 90 de zile de aflare pe teritoriul Uniunii Europene.

Este o mare problemă să vă porniți pe cale terestră. Noi am majorat cursele charter, prețul la biletele de avion sunt mai mici decât la autobuz. Vă rog, veniți cu avioanele acasă, nu veniți cu transportul terestru pentru că aceste situații nu pot fi evitate”, a menționat Chicu.

Amintim că trei autocare cu moldoveni, care s-au pornit din Franța în R. Moldova, au fost întoarse înapoi la frontiera cu Germania. Ei s-au pornit cu o companie care a organizat cursa, ce nu a fost aprobată de către autorități.

Cetățenii moldoveni, stopați la granița dintre Franța și Germania, ar putea fi aduși acasă cu o cursă charter

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram