/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Litvinenco este atenționat că ar putea fi pedepsit pentru denunț fals și calomnios. Va fi invitat la Procuratură să dea explicații

28 aprilie 2020, ora 13:18

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, care a declarat anterior că judecătorii Curții Constituționale ar fi filați, riscă să fie pedepsit pentru denunț fals și calomnios. Acesta va fi chemat la Procuratura Generală pentru a da explicații și a prezenta probe care ar demonstra acuzațiile pe care le-a lansat în spațiul public.

Litvinenco a scris anterior pe Facebook că știe, din surse demne de încredere din interiorul organelor de drept, că în privința câtorva judecători ai Curții Constituționale ar fi realizate măsuri speciale de investigație.

„Judecătorii sunt urmăriți vizual (filați) non-stop de angajați ai două structuri de stat. Pentru a-i intimida, desigur”, a scris alesul poporului.

Procuratura Generală neagă că în privința magistraților CCM ar fi realizate măsuri de investigație.

Procuratura nu a inițiat vreun proces penal, nu a autorizat și nu a intervenit către judecătorul de instrucție pentru a fi autorizate, conform competenței, careva măsuri speciale de investigații în privința judecătorilor Curții Constituționale. Totodată, din informațiile prezentate de MAI, SIS si CNA, nici aceste structuri nu au realizat astfel de măsuri”, se arată într-un comunicat al PG.

Procuratura anunță că, pentru a clarifica situația, autorii acestor acuzații grave vor fi invitați la Procuratură, pentru a prezenta dovezi în susținerea celor afirmate „cu mențiunea despre răspunderea pe care o poartă în cazul denunțurilor false și calomnioase”, atenționează instituția.

Sergiu Litvinenco nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție, dar vom reveni imediat ce vom lua legătura cu deputatul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram