/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Litvinenco: „Câțiva judecători ai Curții Constituționale sunt filați non-stop de angajați ai două structuri de stat”

missing
25 aprilie 2020, ora 19:24

De câteva zile, mai mulți judecători ai Curții Constituționale ar fi fost urmăriți de angajați ai două structuri de stat. Asta pentru a-i intimida, afirmă deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco.

„Din surse demne de încredere din interiorul organelor de drept, am aflat că de mai multe zile în privința câtorva judecători ai Curții Constituționale ar fi realizate măsuri speciale de investigație. Adică judecătorii sunt urmăriți vizual (filați) non-stop de angajați ai două structuri de stat. Pentru a-i intimida, desigur. Daca se confirmă, atunci este un caz de gravitate maximă cu consecințe serioase pentru toți cei implicați. În primul rând, acțiunile persoanelor din instituțiile de stat care fac asta sunt total ilegale. Mai mult decât atât, judecătorii Curții Constituționale beneficiază de imunitate garantată de Constituție, ceea ce înseamnă că orice presiune asupra lor este inadmisibilă”, a scris alesul poporului pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul socilită angajaților organelor de drept să refuze executarea ordinelor ilegale venite din partea demnitarilor.

„Orice regim pleacă, dar pentru acțiunile ilegale săvârșite chiar și la indicația superiorilor, fiecare poartă răspundere personală”, afirmă Litvinenco.

Precizăm că Domnica Manole, aleasă ieri președintă a Curții Constituționale, a spus  că persoane de la conducerea Republicii Moldova s-ar fi implicat în activitatea instituției.

La scurt timp, președintele Igor Dodon a avertizat deputații din opoziție și Curtea Constituțională că dacă proiectele de legi votate ieri de Parlament și care se referă atât la rectificările bugetare, cât și la acordurile de împrumut din Federația Rusă, dar și de la FMI, atunci de la 1 mai nu vor fi achitate pensiile și salariile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram