De câteva zile, mai mulți judecători ai Curții Constituționale ar fi fost urmăriți de angajați ai două structuri de stat. Asta pentru a-i intimida, afirmă deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco.

„Din surse demne de încredere din interiorul organelor de drept, am aflat că de mai multe zile în privința câtorva judecători ai Curții Constituționale ar fi realizate măsuri speciale de investigație. Adică judecătorii sunt urmăriți vizual (filați) non-stop de angajați ai două structuri de stat. Pentru a-i intimida, desigur. Daca se confirmă, atunci este un caz de gravitate maximă cu consecințe serioase pentru toți cei implicați. În primul rând, acțiunile persoanelor din instituțiile de stat care fac asta sunt total ilegale. Mai mult decât atât, judecătorii Curții Constituționale beneficiază de imunitate garantată de Constituție, ceea ce înseamnă că orice presiune asupra lor este inadmisibilă”, a scris alesul poporului pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul socilită angajaților organelor de drept să refuze executarea ordinelor ilegale venite din partea demnitarilor.

„Orice regim pleacă, dar pentru acțiunile ilegale săvârșite chiar și la indicația superiorilor, fiecare poartă răspundere personală”, afirmă Litvinenco.

Precizăm că Domnica Manole, aleasă ieri președintă a Curții Constituționale, a spus  că persoane de la conducerea Republicii Moldova s-ar fi implicat în activitatea instituției.

La scurt timp, președintele Igor Dodon a avertizat deputații din opoziție și Curtea Constituțională că dacă proiectele de legi votate ieri de Parlament și care se referă atât la rectificările bugetare, cât și la acordurile de împrumut din Federația Rusă, dar și de la FMI, atunci de la 1 mai nu vor fi achitate pensiile și salariile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!