Autoritățile din Republica Moldova vor trimite azi două autocare pentru a-i aduce acasă pe moldovenii din Polonia, rămași blocați de câteva zile la frontiera cu Ucraina, anunță Ministerul de Externe. 

„Astăzi, două autocare cu autorizarea CSE se vor deplasa la hotarul Poloniei cu Ucraina pentru a prelua cetățenii moldoveni și a-i aduce în siguranță în Republica Moldova. În context, Ambasadele Republicii Moldova la Varșovia și la Kiev au dispus măsurile care se impun în relația cu autoritățile celor două state în vederea tranzitării și creării unui coridor sanitar spre țara noastră cu respectarea normelor epidemiologice necesare”, se menționează într-un comunicat al ministerului.

De asemenea, autoritățile îi îndeamnă pe moldovenii din diasporă să se informeze de pe paginile web oficiale: „Având în vedere măsurile adoptate la nivelul statelor care afectează traficul aerian și terestru, MAEIE reiterează necesitatea informării cetățenilor moldoveni de pe paginile web a Agenției Naționale pentru Transport Auto și Autorității Aeronautice a Republicii Moldova, pentru a verifica dacă cursele cu care se intenționează să se efectueze deplasarea au fost aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale. Totodată, MAEIE subliniază că orice călătorie în străinătate în actualul context să fie atent evaluată din perspectiva riscurilor antrenate de măsurile adoptate de țările de tranzit și destinație”, mai spun reprezentanții Ministerului de Externe.

La același subiect:

/VIDEO/ „Nouă miliarde nu ne trebuie, dați-ne voie acasă…”. Apelurile disperate ale moldovenilor, blocați în Polonia

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!