/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Ministerul de Externe: Două autocare vor fi trimise azi în Polonia pentru a-i aduce acasă pe moldovenii blocați la frontiera cu Ucraina

missing
28 aprilie 2020, ora 15:25

Autoritățile din Republica Moldova vor trimite azi două autocare pentru a-i aduce acasă pe moldovenii din Polonia, rămași blocați de câteva zile la frontiera cu Ucraina, anunță Ministerul de Externe. 

„Astăzi, două autocare cu autorizarea CSE se vor deplasa la hotarul Poloniei cu Ucraina pentru a prelua cetățenii moldoveni și a-i aduce în siguranță în Republica Moldova. În context, Ambasadele Republicii Moldova la Varșovia și la Kiev au dispus măsurile care se impun în relația cu autoritățile celor două state în vederea tranzitării și creării unui coridor sanitar spre țara noastră cu respectarea normelor epidemiologice necesare”, se menționează într-un comunicat al ministerului.

De asemenea, autoritățile îi îndeamnă pe moldovenii din diasporă să se informeze de pe paginile web oficiale: „Având în vedere măsurile adoptate la nivelul statelor care afectează traficul aerian și terestru, MAEIE reiterează necesitatea informării cetățenilor moldoveni de pe paginile web a Agenției Naționale pentru Transport Auto și Autorității Aeronautice a Republicii Moldova, pentru a verifica dacă cursele cu care se intenționează să se efectueze deplasarea au fost aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale. Totodată, MAEIE subliniază că orice călătorie în străinătate în actualul context să fie atent evaluată din perspectiva riscurilor antrenate de măsurile adoptate de țările de tranzit și destinație”, mai spun reprezentanții Ministerului de Externe.

La același subiect:

/VIDEO/ „Nouă miliarde nu ne trebuie, dați-ne voie acasă…”. Apelurile disperate ale moldovenilor, blocați în Polonia

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram