„Nouă miliarde nu ne trebuie, dați-ne voie acasă…”, spun moldovenii care au rămas blocați de câteva zile în Polonia, aproape de frontiera cu Ucraina. Cei mai mulți dintre ei munceau la o fabrică din Polonia și au rămas fără lucru, după ce le-au expirat contractele, iar angajatorul nu poate să le prelungească întrucât, din cauza pandemiei, a scăzut volumul de lucru. 

După ce li s-a spus că nu mai au unde să muncească, moldovenii, într-un grup de câteva zeci de persoane, s-au pornit acasă. Au pornit la drum însă fără a coordona cu Ambasada Republicii Moldova în Polonia, care acum, pe timp de pandemie, poate pe cale diplomatică să facă posibilă deschiderea coridorului verde pentru traversarea frontierei.

Oamenii spun că au fost duși în eroare de către o companie de transport, care le-a promis că-i duce până la graniță, de unde vor putea lua alte autocare spre casă. Ajunși la la graniță însă au aflat că Ucraina nu poate să le permită traversarea frontierei, de vreme ce acest lucru nu a fost coordonat cu autoritățile din Republica Moldova.

O cursă avia charter din Polonia va fi organizată pe data de 3 mai, dar oamenii spun că se află prea departe de Aeroportul din Varșovia, iar pentru a ajunge eventual acolo au nevoie, de asemenea, de transport, pe care nu știu cum să-l organizeze.

Reprezentanții Ministerului de Externe susțin că, în urma solicitărilor venite din partea acestor cetățeni, autoritățile de la Chișinău au decis să organizeze pentru ei o cursă charter terestră. Totuși nu se cunoaște exact deocamdată data, când aceasta va fi efectuată. Până atunci însă oamenii stau pe drumuri…

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!