/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ „Nouă miliarde nu ne trebuie, dați-ne voie acasă...”. Apelurile disperate ale moldovenilor, blocați în Polonia

missing
28 aprilie 2020, ora 14:48

„Nouă miliarde nu ne trebuie, dați-ne voie acasă…”, spun moldovenii care au rămas blocați de câteva zile în Polonia, aproape de frontiera cu Ucraina. Cei mai mulți dintre ei munceau la o fabrică din Polonia și au rămas fără lucru, după ce le-au expirat contractele, iar angajatorul nu poate să le prelungească întrucât, din cauza pandemiei, a scăzut volumul de lucru. 

După ce li s-a spus că nu mai au unde să muncească, moldovenii, într-un grup de câteva zeci de persoane, s-au pornit acasă. Au pornit la drum însă fără a coordona cu Ambasada Republicii Moldova în Polonia, care acum, pe timp de pandemie, poate pe cale diplomatică să facă posibilă deschiderea coridorului verde pentru traversarea frontierei.

Oamenii spun că au fost duși în eroare de către o companie de transport, care le-a promis că-i duce până la graniță, de unde vor putea lua alte autocare spre casă. Ajunși la la graniță însă au aflat că Ucraina nu poate să le permită traversarea frontierei, de vreme ce acest lucru nu a fost coordonat cu autoritățile din Republica Moldova.

O cursă avia charter din Polonia va fi organizată pe data de 3 mai, dar oamenii spun că se află prea departe de Aeroportul din Varșovia, iar pentru a ajunge eventual acolo au nevoie, de asemenea, de transport, pe care nu știu cum să-l organizeze.

Reprezentanții Ministerului de Externe susțin că, în urma solicitărilor venite din partea acestor cetățeni, autoritățile de la Chișinău au decis să organizeze pentru ei o cursă charter terestră. Totuși nu se cunoaște exact deocamdată data, când aceasta va fi efectuată. Până atunci însă oamenii stau pe drumuri…

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram