Premierul Ion Chicu a oferit un comentariu după ce Mitropolia Moldovei i-a cerut să înceteze atacurile la adresa Bisericii și să-și tempereze atitudinea „dușmănoaă și disprețuitoare față de Biserică, umilită și îngenunchiată în ultima perioadă”.

Prim-ministrul a spus că „regulile sunt stricte și trebuie respectate de toți” și Guvernul va menține în continuare unele măsuri restrictive, inclusiv legate de activitatea cultelor religioase.

Ca și în multe alte state, inclusiv Rusia sau Italia, guvernul Republicii Moldova a fost nevoit să interzică pe perioada pandemiei activitățile religioase cu participarea credincioșilor. Îmi asum totalmente această decizie, deoarece a fost vorba de sănătatea și viața oamenilor.
Pandemia încă nu a trecut și guvernul va menține și în continuare unele măsuri restrictive. Inclusiv, referitoare și la unele activități religioase. Regulile sunt stricte și trebuie respectate de toți cetățenii țării. De toți. E pentru sănătatea și viața oamenilor. În asta cred!”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Stimați Prieteni,

Pe parcursul lunii aprilie mai mulți reprezentanți ai mai multor culte religioase s-au adresat…

Publicată de Ion Chicu pe Marţi, 28 aprilie 2020

În adresare, Mitropolia se plânge că în perioada de criză mai mulți preoți au primit amenzi de la 22,5 mii la 70 de mii de lei. Clericii s-au arătat indignați că premierul Chicu a anunțat zilele trecută că peste 800 de biserici nu au făcut slujbe în ultima duminică și spun că acest lucru nu este adevărat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!