/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Medicii români, antrenați în lupta cu COVID în R. Moldova și Italia, vor primi pașapoarte diplomatice

missing
29 aprilie 2020, ora 14:28

Medicii români, care urmează în curând să vină în spitalele din Republica Moldova și cei care s-au deplasat în Italia, pentru a acorda suport în lupta cu noul tip de coronavirus, vor primi pașapoarte diplomatice electronice, în semn de recunoștință, din partea Ministerului Afacerilor Externe al României. 

,,Ministerul Afacerilor Externe a dorit să aducă, prin acest gest simbolic de acordare a unor pașapoarte diplomatice, un mesaj de recunoștință și mulțumire personalului medical român care luptă în linia întâi și se expune, cu curaj, unor riscuri însemnate pentru a veni în ajutorul cetățenilor din alte state, contribuind astfel, ca veritabili ambasadori ai statului român, la dezvoltarea și consolidarea relațiilor României cu aceste state și la ridicarea profilului internațional al țării noastre”, a declarat ministrul român Bogdan Aurescu.

Menționăm că, în cel mai scurt timp în centrele spitalicești din Chișnău, Bălți și Cahul urmează să vină o echipă de 42 de medici români pentru a sprijini autoritățile sanitare și medicii din Republica Moldova în lupta cu noul tip de coronavirus.

De asemenea, în instituțiile medicale urmează să ajungă echipamente de protecție și medicamente oferite de către statul vecin. O solicitare în acest sens a fost făcută de către Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova al Guvernului României, a scris pe pagina sa de Facebook secretara de stat Ana Guțu.

În perioada 7 – 24 aprilie, o echipă, formată din 11 medici și patru asistenți medicali români, a fost trimisă în regiunea Lombardia din Italia, pentru a contribui, alături de personalul medical italian, la tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram