/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 816: Atacuri masive cu drone, inclusiv asupra Kievului, și navă distrusă! Avertismentul lansat de Estonia

/VIDEO/ Cea mai tânără victimă răpusă de COVID-19, petrecută pe ultimul drum

missing
29 aprilie 2020, ora 20:30

În datele ministerului Sănătății, Maria figurează ca „decesul 106”. În spatele numărului însă este viața curmată a unei fete de doar 23 de ani, din municipiul Bălți – cea mai tânără victimă a coronavirusului. Părinții fetei nu pot nici acum să creadă că moartea ei are vreo legătură cu boala infecțioasă, ci mai degrabă a fost provocată de incompetența medicilor. Conducerea spitalul din Bălți afirmă contrariul. Unul dintre plămâni era extrem de afectat, iar virusul i-a dat complicații și la rinichi – maladie de care suferea din copilărie. Maria a fost petrecută astăzi pe ultimul drum, în cadrul unei ceremonii modeste.

Maria Șevcenco a fost internată la Spitalul Clinic Bălți în seara zilei de luni, 27 aprilie. Tatălei spera că o va lua în câteva zile acasă. Însă, la scurt timp medicii i-au dat cea mai groaznică veste pentru un părinte. Cea prin care este anunțat că a rămas orfan de copil. Totuși, bărbatul refuză să creadă în cauza oficială a morții și dă vina pe incompetența medicilor, susținând că, de fapt, fata a decedat din cauza problemelor renale.

VASILE LUNGU, TATĂL: „—A murit de insuficiență renală, nu de COVID-19. —Nu avea simtome de COVID-19?
—Nimic. Ea avea probleme cu rinichii, îndura, i se umflau picioarele, a fost primul semnal. Medicii ne-au spus că peste două zile fiica va reveni acasă. În scurt timp, ne-au spus că a murit. Copilul meu era sănătos, ea doar avea nevoie de ajutor medical calificat”.

Rudele și prietenii familiei spun că tânăra nu avea simptome de infectare cu noul coronavirus.

„— Ea avea probleme cu rinichii din copilărie, dar nu grave. — În ultimele zile de viață, nu avea febră sau alte simptome? — Nu avea nici febră, nici tuse, nimic”.

Potrivit administrației Spitalului din Bălți, tânăra nu se afla la evidența medicului de familie cu patalogie la rinichi. Iar despre infectarea cu noul coronavirus, s-a aflat abia după ce a decedat.

ALA CONDREA, vicedirectoarea Spitalului Clinic Bălți:„Am înțeles că, de trei zile, pacienta nu putea să se urineze, semn că avea insuficiență renală severă la domiciliu. Ea a fost internată imediat în secția de reanimare și terapie intensivă, unde i-au fost aplicate absolut toate procedurile pentru resuscitare și pentru a-i salva viața”.

Doctorul care i-a acordat tinerei primul ajutor medical afirmă că plâmânii fetei erau foarte afectați, de aceea a și dipus colectarea probelor.

RAISA COTOS medic urgentist: „Starea pacientei era critică. A fost adusă cu ambulanța. Prezenta dispnee pronunțată. Am colectat analizele necesare, s-a efectuat radiologia. Un plămân clocotea efectiv. Ea mi-a spus că din copilărie are patologie renală, iar la medic nu se adresa”.

Maria este cea mai tânără victimă din Republica Moldova a noului coronavirus, având doar 23 de ani. Aceasta figurează ca decesul numărul 106. Acum o lună, o altă tânără de 27 de ani din stânga Nistrului, a decedat pe fondul îmbolnăvirii cu COVID-19. Iar recent, încă o femeie, de 37 de ani, din Orhei a murit, fără să aibă vreo boală asociată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram