/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Au trecut Prutul! Medicii români vin să acorde ajutor colegilor din R. Moldova în lupta cu coronavirus

30 aprilie 2020, ora 12:05

Cei 42 de medici români, care vor lupta alături de cadrele medicale din R. Moldova împotriva COVID-19, au trecut Prutul. Presa română scrie că medicii s-au pornit în această dimineață de la Iași. La ora 13:00 aceștia urmează să facă cunoștință cu cadrele medicale din țara noastră. 

Sursa citată scrie că delegație este formată din cadre medicale din unitățile de primiri urgențe și secții de terapie intensivă. Aceasta a pornit miercuri la ora 12:00 spre Republica Moldova. Ieri-seară medicii au ajuns la Iași, iar azi-dimineață au pornit din nou la drum.

Medicii urmează să activeze în centrele spitalicești din Chișnău, Bălți și Cahul pentru a ajuta cadrele medicale în lupta cu COVID-19. În instituțiile medicale urmează să ajungă și echipamente de protecție, medicamente, oferite de către statul vecin.

Menționăm că, medicii vor primi pașapoarte diplomatice electronice, în semn de recunoștință, din partea Ministerului Afacerilor Externe al României.

Foto: Facebook/ Dragoș Galbur

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram