Cei 42 de medici români, care vor lupta alături de cadrele medicale din R. Moldova împotriva COVID-19, au trecut Prutul. Presa română scrie că medicii s-au pornit în această dimineață de la Iași. La ora 13:00 aceștia urmează să facă cunoștință cu cadrele medicale din țara noastră. 

Sursa citată scrie că delegație este formată din cadre medicale din unitățile de primiri urgențe și secții de terapie intensivă. Aceasta a pornit miercuri la ora 12:00 spre Republica Moldova. Ieri-seară medicii au ajuns la Iași, iar azi-dimineață au pornit din nou la drum.

Medicii urmează să activeze în centrele spitalicești din Chișnău, Bălți și Cahul pentru a ajuta cadrele medicale în lupta cu COVID-19. În instituțiile medicale urmează să ajungă și echipamente de protecție, medicamente, oferite de către statul vecin.

Menționăm că, medicii vor primi pașapoarte diplomatice electronice, în semn de recunoștință, din partea Ministerului Afacerilor Externe al României.

Foto: Facebook/ Dragoș Galbur

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!