/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

ULTIMA ORĂ! Patru judecători ai Curții Constituționale se adresează Procuraturii Generale, pentru a semnala faptul că sunt filați

missing
30 aprilie 2020, ora 16:36

Patru judecători ai Curții Constituționale (CCM) se adresează Procuraturii Generale, pentru a semnala faptul că sunt filați. Declarația a fost făcută de către președinta CCM, Domnica Manole.

„Este foarte grav ceea ce am citit noi azi, în mass-media, este foarte grav. Deja astăzi, în cadrul plenului Curții Constituționale unii judecători au sesizat plenul Curții privitor la presupuse acțiuni de intimidare și filaj. Azi, deja în prima jumătate a zilei noi am discutat în cadrul plenului aceste acțiuni cu expunerea concretă de către unii judecători a acelor acțiuni care se întâmplă în privința lor”, a declarat Domnica Manole pentru tv8.md.

Președinta CCM spune că ea și alți trei judecători constituționali: Liuba Șova, Serghei Țurcanu, Nicolae Roșca vor depune o plângere către procurorul general Alexandru Stoianoglo, în baza declarațiilor de azi a magistraților din plenul ședinței și în baza informațiilor apărute azi în mass-media.

„Curtea Constituțională va sesiza procurorul general cu solicitarea de a investiga a acțiunile invocate de unii judecători ai CCM și informațiile apărute în presă”, a precizat Domnica Manole.

Mai mult, președinta CCM declară că instituția pe care o conduce va sesiza Comisia de la Veneția și instituții internaționale precum: Parlamentul European, Consiliul Europei, Ambasadele străine, inclusiv delegația Uniunii Europene la Chișinău „pentru a scoate în evidență presiunile publice, intimidările la care suntem supuși în prezent noi, judecătorii CCM”. 

„CCM reiterează pentru toți cetățenii țării că va hotărî cu privire la sesizările pe care le-a acceptat spre examinare în fond, ținând cont doar de Constituția Republicii Moldova (…). Eu, astăzi, președintă a CCM, dar în trecut judecătoare a Curții de Apel Chișinău, în perioada anilor 2016-2019, am fost supusă unor presiuni de hărțuire și intimidare din partea regimului lui Plahotniuc, exact aceleași metode, cu insinuări, cu presiuni, cu filaj… Vreau să declar că am trecut o perioadă grea în viața mea și astăzi nu mă mai sperie aceste acțiuni de intimidare și presiune și aș vrea să fie clar pentru toți că CCM este o instituție independentă și își dorește să acționeze și să dea soluții doar conform Constituției”, a declarat președinta CCM.

În ultimele zile, în spațiul public au fost făcute mai multe declarații precum că acești patru magistrați ai CCM ar fi filați. Astăzi, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a ieșit într-o conferință de presă și a spus că președintei CCM, Domnica Manole, i-ar fi pregătită o „provocare operativă” cu implicarea angajaților Centrului Național Anticorupție, la comanda președintelui Igor Dodon. Reprezentații CNA au negat vehement acuzațiile.

Am încercat să obținem un comentariu de la reprezentanții Președinției cu privire la acest subiect, dar aceștia nu ne-au răspuns la apel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram