Liderul Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi, a ieșit azi într-o conferință de presă, spunând că angajați ai Centrului Național Anticorupție (CNA), i-ar pregăti o provocare președintei Curții Constituționale (CCM), Domnica Manole. 

„Cum ar fi că cineva să vină să declare că Doamna Domnica Manole a luat mită de la cineva pentru o decizie sau alta. Ei sunt gata să-i organizeze și protecție, inclusiv protecția martorilor și așa mai departe. La moment, se discută despre o provocare operativă, genul că trebuie să vorbească între ele două persoane ca și cum întâmplător și unul la altul să-i spună: Băi, dar tu atunci când i-ai dat Domnicăi Manole zece mii de euro, tu i-ai dat cu „cupiure” de acelea mășcate de 500 de euro sau de acestea de 50-20, cum au găsit la Vama Leușeni?”, a spus Renato Usatîi azi, într-o conferință de presă.

Din spusele primarului de la Bălți, în „operațiune” urmau să fie implicați Iaroslav Bîtcă, șef al Direcției generale asigurare operativă; Radu Starinschi, șeful „Secției filaj” (din spusele lui Usatîi) și Marcel Tabarcea, șef al Direcției generale combaterea corupției și un subaltern al acestuia pe nume Victor Draguțan.

Usatîi mai spune că patru judecători constituționali ar fi filați încă înainte ca Vladimir Țurcan să fie destituit din funcția de președinte al Curții Constituționale, este vorba despre magistrații: Domnica Manole, Liuba Șova, Serghei Țurcanu și Nicolae Roșca.

La scurt timp, reprezentanții CNA au venit cu o reacție, prin care respinge declarațiile și acuzațiile lui Usatîi:

„Centrul Național Anticorupție respinge acuzațiile domnului Renato Usații prin care acesta insinuează că unii angajați ai CNA ar fi implicați în urmărirea judecătorilor Curții Constituționale. Recent, CNA a oferit răspuns la acest subiect unor deputați, dar și Procuraturii Generale, informând că Centrul nu întreprinde măsuri speciale de investigație în privința magistraților CC.

În acest context, CNA își exprimă disponibilitatea de a fi supus oricăror verificări ale autorităților competente pentru a demonstra neimplicarea sa în acțiunile invocate. Totodată, instituția solicită politicienilor să nu atragă Centrul Național Anticorupție în luptele lor politice”, se menționează în declarația CNA-ului.

La același subiect:

Litvinenco: „Câțiva judecători ai Curții Constituționale sunt filați non-stop de angajați ai două structuri de stat”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!