/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dodon le mulțumește fraților de peste Prut pentru ajutorul de 3,5 milioane de euro

01 mai 2020, ora 12:11

Deși cu întârziere, șeful statului Igor Dodon i-a mulțumit omologului său Klaus Iohannis și poporului român pentru ajutorul de 3,5 milioane de euro oferit R. Moldova pentru lupta cu pandemia de coronavirus. „Prietenul la nevoie se cunoaște”, și-a numit postarea președintele, care a apreciat că „frații noștri de peste Prut sunt săritori la nevoie”.

„Vreau să aduc mulțumiri speciale poporului român și personal președintelui României, Klaus Iohannis, pentru suportul acordat Republicii Moldova. Suntem recunoscători pentru acest ajutor umanitar binevenit, în valoare de 3,5 milioane de euro, care presupune 500 mii de măști, 50 mii de combinezoane și un set important de medicamente. Totodată, cel mai valoros ajutor pentru noi în această perioadă sunt medicii români care au ajuns ieri la Chișinău pentru a ne oferi o mână de sprijin în lupta împotriva Covid-19.

Știu că România a fost mereu alături de noi, iar țările noastre sunt legate nu doar prin spațiul geografic și cultural comun, dar și prin aceeași viziune de modernizare și dezvoltare în spirit european. Consider că ceea ce contează cu adevărat în dialogul dintre ambele state este accentul pe bunăstarea și securitatea cetățenilor noștri, departe de zona tipic geopolitică. Iar astfel de momente de întrajutorare arată că frații noștri de peste Prut sunt săritori la nevoie, sunt adevărați parteneri strategici ai Republicii Moldova și noi, din partea noastră, vom opta în continuare pentru consolidarea acestor bune relații în toate domeniile”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Amintim că ajutorul umanitar și echipa de medici și asistenți medicali din România a ajuns ieri la amiază la Chișinău, dar Klaus Iohannis a anunțat despre faptul că România va oferi ajutor R. Moldova încă pe 27 aprilie. Premierul Ion Chicu a transmis mulțumiri mai devreme, iar Dodon abia astăzi.

/VIDEO/ România trimite medicamente din rezervă și o echipă de medici în R. Moldova, pentru a ajuta în lupta cu pandemia

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram