/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Lăsați în voia sorții! Antreprenorii nu pot reeșalona creditele pentru că nu li se eliberează certificate de forță majoră

missing
06 mai 2020, ora 12:07

Antreprenorii, care și-au sistat activitatea, nu-și pot reeșalona creditele pentru că nu au posibilitatea să obțină certificatele de forță majoră, care trebuie să fie eliberate de către Camera de Comerț și Industrie. Despre aceasta a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„La noi Guvernul blochează eliberarea certificatelor de forță majoră. Conform legislației, Camera de Comerț și Industrie are dreptul să elibereze documentele care atestă circumstanțele de forță majoră. Pandemia intră în aceste circumstanțe, nu trebuie decizia Curții Constituționale. Doar că atunci când a fost modificat Codul civil, sintagma „circumstanțele de forță majoră” a fost înlocuită cu alta „neexecutarea obligațiilor datorită unui impediment în afara controlului”.

Pentru a rezolva problema trebuia modificată legea cu privire la Camera de Comerț și Industrie, să fie introdusă tot aceeași sintagmă și Camera să continue să elibereze aceste certificate. Iată că Guvernul blochează această modificare timp de jumătate de an și nu dorește să rezolve această problemă.

Fără această modificare Camera nu poate elibera certificatele ce atestă circumstanțele de forță majoră. Antreprenorii care și-au sistat activitatea nu pot obține astfel de certificate și nu pot reeșalona creditele. În contracte există sintagma „forță majoră”, dar pentru atestare trebuie de a obținut aceste certificate”, a precizat vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, pentru tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram