/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Pro Moldova s-a mutat la casă nouă, pe care o închiriază cu 700 de euro pe lună. Cine plătește chiria

missing
06 mai 2020, ora 20:51

S-au mutat la casă nouă, pe care însă o închiriază. Cu 700 de euro pe lună. De ceva vreme, deputații grupului parlamentar „Pro Moldova” muncesc într-un sediu separat, cu o suprafață de o sută de metri pătrați, aflat în sectorul Centru. Parlamentarii au deschis ușile clădirii, în premieră, pentru echipa TV8. Ne-a spus că banii pentru chirie și întreținere sunt donați de simpatizanți.

Sergiu SÎRBU, DEPUTAT PRO MOLDOVA: „Văd că aveți un televizor. Totuși nu este luxul de pe Armenească? Da, este un sediul în chirie, este un sediu de aproximativ 100 de metri pătrați. Nu e luxos, dar e confortabil. De acasă am adus un scaun, imprimantă”.

Așa arată sala de presă unde deputații grupului Pro Moldova, foști democrați, desfășoară conferințele de presă. O canapea, un televizor, o masă și o tribună.

Sergiu SÎRBU, DEPUTAT PRO MOLDOVA: „Aceasta tribună este închiriată. Nu de le la sediul de pe Armenească? Seamănă foarte mult. Eu nu știu, poate a mai fost această tribună undeva, stiu că se închiriază și se schimbă doar logoul. În sala cealaltă ce aveți, ne primiți? Da, aici este o mica sală de protocol pentru întrevederi și discuții”.

Într-o încăpere alăturată se află sala pentru ședințe.

Sergiu SÎRBU, DEPUTAT PRO MOLDOVA: „Avem o mica sală de ședință. Aici ne întrunim cu colegii despre inițiativile pe care le avem. Fără filtre, fără pază? Fără… avem doar patru încăperi.”

Sergiu Sîrbu susține că banii pentru arendă sunt de la oamenii de bună credință, care donează sumele pe contul unei asociații obștești, fondată de el acum 10 ani.

Sergiu SÎRBU, DEPUTAT PRO MOLDOVA: „Cât vă costa arenda 100 pătrați? Costă aproximativ 700 de euro. Cine achită? Acest sediu este închiriat de către o asociație obstească. Avem susținători, voluntari care vin cu donații. Renato Usatii susține că donator este Ilan Șor? El spune multe să spună el de cine este finanțat.”

Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Sergiu Sârbu, Corneliu Padnevici, Grigore Repeșciuc și Eleonora Graur au părăsit la sfârșitul lunii februarie Partidul Democrat, invocând presiuni și declarându-se împotriva unei coaliții de guvernare cu socialiștii. Aceștia au format grupul parlamentar pro Moldova și acum vor să creeze și un partid. Saptamana trecută s-a alăturat grupului și Ruxanda Glavan. Anterior, pe vremea când partidul democrat era condus de Vladimir Plahotniuc, aceștia stateau într-un sediul luxos și extrem de securizat de pe strada Armeneacă. După plecarea liderului din țară, democrații s-au mutat la sediul vechi de pe strada Tighina din motiv că nu-și mai puteau permite întreținerea.

Reporter: Natalia GHEȚU
Imagini: Tudor BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram