/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Dodon, despre scenariul discutat de opoziție privind demisia lui Chicu. Spune că nu vrea parlamentare anticipate

missing
07 mai 2020, ora 15:33

Președintele Igor Dodon spune că nu-și dorește alegeri parlamentare anticipate și că a vorbit astăzi cu prim-ministrul Ion Chicu, iar despre demisie nu a fost nici vorbă. Răspunsul președintelui vine după ce opoziția a înaintat o versiune potrivit căreia șeful statului și-ar dori numirea unui nou Guvern, în condițiile în care Curtea Constituțională a hotărât astăzi că alegerile parlamentare anticipate pot fi organizate după data de 17 august în baza sistemului electoral proporțional.

„Alegerile anticipate, chiar dacă vor avea loc, vor fi organizate după sistemul proporțional. Dar în calitate de președinte voi face tot posibilul ca să nu avem alegeri parlamentare anticipate, dar alegeri prezidențiale. Ar fi o greșeală să provocăm acum o criză politică, pe lângă cele existente, din domeniul sănătății și agriculturii”, a spus șeful statului.

Cât ține de zvonurile apărute în spațiul public precum că premierul Ion Chicu și-ar da demisia, în cazul în care Acordul de împrumut cu Rusia va fi blocat de CCM, președintele a declarat că: „am vorbit cu premierul acum trei ore, dar nu am discutat despre demisie”.

Amintim că, deputatul Mihai Popșoi a scris că un asemenea scenariu putea fi pus la cale la hotelul „Luna”, unde s-au întâlnit duminică seara democrații cu „omul lui Dodon”.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram