/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Litvinenco: „Rușii erau gata să ne dea a doua tranșă până la 31 mai 2020. Pușcuța a propus ca aceasta să fie acordată până la 31 octombrie 2020”

missing
07 mai 2020, ora 07:18

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco susține că a primit de la Curtea Constituțională opiniile autorităților statului în raport cu Acordul de împrumut semnat cu Federația Rusă. Parlamentarul spune că a găsit în această opinie constatări care ridică multe semne de întrebare.

Potrivit lui, dedacția controversatului punct 7.2 din Acord care se referă la garanțiile pe care le-ar putea oferi statul pentru împrumuturile unor companii private a fost prospusă de ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța.

1) Deși hotărârea Guvernului nr.169 ”Pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării
Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat este datată cu 13 MARTIE 2020, atât avizul Ministerului Economiei pe marginea proiectului hotărârii, cât și al Băncii Naționale datează cu 23 MARTIE 2020.

2) Redacția celebrului articol 7 punct 2 a fost propusă de către Serghei Pușcuța.

3) Rușii erau gata să ne dea a doua tranșă până la 31 mai 2020. Pușcuța a propus ca aceasta să fie acordată până la 31 octombrie 2020. Adică pentru campania electorală a lui Dodon”, spune deputatul într-o postare pe Facebook.

Amintim că acest articol din Acord a fost contestat la Curtea Constituțională de mai mulți deputați. În consecință, CCM a suspendat acțiunea Acordului de împrumut până la pronunțarea unei decizii finale, care va avea loc astăzi, 7 mai.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram