/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Reacția „Avia Invest” la datoria de 22 de milioane de lei, invocată de AAC. „Statul încearcă să se îmbogățească pe timp de criză”

missing
07 mai 2020, ora 09:18

„Avia Invest” cataloghează drept manipulatorii afirmațiile de ieri ale Autorității Aeronauticii Civile că compania ar datora statului 22 de milioane de lei. Într-un comunicat de presă, reprezentanții companiei susțin că această sumă nu reprezintă o datorie, ci o parte dintre penalitățile rezultate din datoriile istorice ale „Air Moldova”, încă în perioada în care era în gestiunea statului.

„Constatăm că în această perioadă foarte complicată, în care industria aeronautică din întreaga lume a suferit pagube enorme din cauza pandemiei, autorităţile R. Moldova au decis, prin manipulare şi presiuni, să distrugă şi mai mult această ramură, în loc să o susţină aşa cum se întâmplă în ţările civilizate”, menționează reprezentanții „Avia Invest”.

De asemenea, cei de la „Avia Invest” mai subliniază că datoriile „Air Moldova” către „Avia Invest” ar fi determinat rețineri de plăți către Autoritatea Aeronautică Civilă.

„Investitorul aeroportului este obligat acum, într-o perioadă de criză profundă, să plătească penalităţi peste penalități pentru gestionarea frauduloasă a unei companii aeriene de către stat. Guvernarea se comportă în această situație precum baba profitoare din romanul lui Dostoievski, profitând de alții și ținând cont doar de propriile beneficii”, susțin reprezentanții „Avia Invest”.

„Avia Invest” mai spune că datoria pe care o avea către AAC a fost achitată integral, la fel ca și o parte din penalități.

„Iar executare silită a penalităților rămase, într-o perioadă de criză, este lipsită cel puțin de bun simț și denotă intenții deloc binevoitoare către compania Avia Invest”, se subliniază în comunicatul de presă.

Concesionarul aeroportului susține că din cauza sechestrelor aplicate de autorități pe conturile „Avia Invest”, „Avia Invest” s-a pomenit în imposibilitatea de a achita salariile la peste 600 de angajați.

„Cu alte cuvinte, statul încearcă să se îmbogățească pe timp de criză!”, susține reprezentanții „Avia Invest”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram