politic

Reniță face o interpelare repetată la Procuratură! Vrea să știe la ce etapă e „dosarul Bahamas” și dacă au fost audiați 4 deputați PSRM

11 mai 2020, ora 12:56
Distribuie:

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, a adresat repetat o interpelare procurorului general Alexandr Stoianoglo prin care a solicitat să fie informat despre evoluțiile în dosarul inițiat pentru spălare de bani din Bahamas prin intermediul firmei „Exclusiv Media” ce aparține socialistului Corneliu Furculiță.

Reniță bănuiește că se încearcă mușamalizarea infracțiunii comise de exponenți ai PSRM și îl întreabă pe Stoianoglo dacă procurorii i-au chemat la audieri, în calitate de martori, pe cei patru deputați socialiști care ar fi fost implicați în schema infracțională.

„Care este calitatea procesuală în dosar a deputaților Corneliu Furculiță, Petru Butrduja, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco? Au fost sau nu interogați deputați în calitate de martori, în cea de-a doua jumătate a lunii martie?”, întreabă deputatul în interpelarea trimisă la Procuratură.

Iurie Reniță amintește că legislația interzice interogarea în calitate de martori a unor persoane în privința cărora există probe care ar demonstra implicarea lor la săvârșirea  infracțiunii, iar el a prezentat anterior mai multe documente care confrimă că cei patru deputați PSRM au primit împrumuturi din banii veniți din Bahamas, fără a le indica în declarațiile de venit depuse la Autoritatea Națională de Integritate.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram