/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Mesajul unei absolvente de liceu, după ce Guvernul a aprobat anularea examenelor de Bacalaureat

missing
14 mai 2020, ora 13:09

O elevă în clasa a 12-a dintr-un liceu din capitală se arată nemulțumită de decizia Guvernului de a anula examenele de Bacalaureat din acest an. Maria Decuseară susține că membrii Cabinetului de miniștri „i-au motivat pe mai mulți elevi să nu învețe nici mai departe”.

Absolventa spune că s-a resemnat cu gândul că în acest an nu vor avea parte de tradiționalul careu de „Ultimul Sunet” și „Balul de Absolvire”, însă până în ultimul moment a sperat că va susține examenele de absolvire.

„Astăzi mi-am pus multe întrebări, întrebări la care poate că nu voi primi răspuns niciodată…
Ne-am resemnat că nu vom avea careul de „Ultimul Sunet”, că nu vom avea „Balul de Absolvire” și nu vom putea îmbrăca cele mai frumoase rochii și cele mai deosebite costume, însă speranța că ne vom revedea, plini de emoții și frică, la examenul care ne-ar fi pus față în față cu realitatea, a fost vie până în ultimul moment”, a scris Maria.

Maria este de părere că diplomele care ar urma să fie eliberate în baza mediilor anuale din perioada de liceu nu vor fi obținute pe cinste. Aceasta susține că locurile bugetare din universități vor fi ocupate de „copiii de bani gata”, iar „cei care au învățat nu vor avea posibilitatea să achite un contract.

La cumătrismul și corupția din țară v-ați gândit?! Câți vor avea note maximale obținute murdar, cu banii părinților sau ajutorul cunoscuților?!… Nu, voi doar v-ați spălat mâinile de încă o responsabilitate, cea de a asigura condițiile necesare pentru ca elevii să poată susține în siguranță examenul.
O să ocupe locurile bugetare copiii de bani gata, iar cei care au învățat și nu au posibilitatea să achite un contract, o să renunțe…
Nu o să renunțe la succesul lor, dar la ideea că țara asta le va oferi vreodată susținere, și o să plece, ca mulți alții de până acum.
Absolvenții de liceu s-au împărțit în două tabere, cei care se bucură de anularea examenului, și cei ca mine…
Doar că, din păcate, din prima categorie fac parte elevii care nu erau siguri că vor susține aceste examene, iar decizia dumneavoastră doar i-a „motivat” să nu învețe nici mai departe.
Vă mulțumim că ne-ați luat șansa de a fi egali, șansa de a ne demonstra capacitățile și de a ne autoevalua cinstit!
Oficial, suntem GENERAȚIA FĂRĂ BAC”, afirmă absolventa.

Postarea în întregime o puteți citi mai jos:

Cu riscul de a fi judecată, las asta aici…

Sunt elevă în clasa a 12-a într-un liceu din capitală și ca mulți colegi…

Publicată de Мариута Декусеара pe Miercuri, 13 mai 2020

Membrii Guvernului au aprobat în ședința de ieri proiectul de lege privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general din acest an. Proiectul urmează să fie aprobat de Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram