/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Tinerii care au restanțe la BAC din anii trecuți ar putea susține examenele

missing
15 mai 2020, ora 11:30

Deși Guvernul a decis ca Bacalaureatul să fie anulat în anul curent din cauza pandemiei de coronavirus, președintele Igor Dodon afirmă că reprezentanții Ministerului Educației sunt în căutarea unei soluții pentru ca examenele  să fie susținute de tinerii care au rămas restanțieri în anii precedenți.

„Cred că vom găsi o soluție. Nu putem să ne permitem ca voi să pierdeți încă un an de zile din cauza pandemiei. Discutăm cu colegii de la Ministerul Educației să vedem ce soluție vor propune în următoarele zile”, a spus Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Șeful statului a mai declarat că este de părere că Bacalaureatul nu trebuie să fie obligatoriu în R. Moldova, dar trebuie să fie la alegere.

„Poate în aceste condiții ar fi bine să revenim la această idee, ca tinerii să aleagă. Dacă vor să meargă la studii în afara țării, să susțină, restul – să facem media notelor”, a propus Dodon.

Precizăm că, potrivit regulamentului, tinerii care nu au obținut note de trecere la unul sau mai multe examene din sesiunea de Bacalaureat, pot repeta examenele pe care le-au ratat în anii următori și ulterior obțin diploma de Bacalaureat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram