Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

social

/DOC. VIDEO/ În pofida deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, Usatîi promite că de marți piețele din Bălți vor fi redeschise

16 mai 2020, ora 16:56
Distribuie:

Chiar dacă Comisia pentru Situații Excepționale a stabilit ieri că piețele din Bălți rămân închise încă cel puțin două săptămâni, edilul orașului Renato Usatîi a promis comercianților, care au ieșit astăzi la protest, că începând cu ziua de marți piețele vor fi redeschise.  

„Luni membrii comisiei vor inspecta piețele, vor examina care porți vor fi pentru ieșire și care pentru intrare, vor face asta împreună cu administrația piețelor. Noi am decis că marți piețele vor fi redeschise”, a declarat Renato Usatîi, care s-a întâlnit astăzi cu comercianții în cadrul protestului. Aceștia însă nu aveau toți măști de protecție și nu respectau distanța socială.

Potrivit edilului, o hotărâre, care prevede redeschiderea piețelor, a fost aprobată de către Comisia Municipală pentru Sănătate Publică Bălți, care a solicitat Comisiei pentru Situații Excepționale împuternicirea comisiilor locale de a stabili sistarea sau reluarea activității punctelor comerciale.

„Noi putem să asigurăm distanța socială, fluxul de cumpărători, iar vânzătorii să fie echipați cu mănuși, mască și dezinfectant. Putem să asigurăm o intrare și o ieșire”, a declarat Veaceaslav Chișlari, Șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți, pentru nordnews.md.

Ieri, premierul Ion Chicu a atenționat că piețele din Bălți prezintă un pericol major de contaminare și că rămân închise până pe 31 mai.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram