Chiar dacă Comisia pentru Situații Excepționale a stabilit ieri că piețele din Bălți rămân închise încă cel puțin două săptămâni, edilul orașului Renato Usatîi a promis comercianților, care au ieșit astăzi la protest, că începând cu ziua de marți piețele vor fi redeschise.  

„Luni membrii comisiei vor inspecta piețele, vor examina care porți vor fi pentru ieșire și care pentru intrare, vor face asta împreună cu administrația piețelor. Noi am decis că marți piețele vor fi redeschise”, a declarat Renato Usatîi, care s-a întâlnit astăzi cu comercianții în cadrul protestului. Aceștia însă nu aveau toți măști de protecție și nu respectau distanța socială.

Potrivit edilului, o hotărâre, care prevede redeschiderea piețelor, a fost aprobată de către Comisia Municipală pentru Sănătate Publică Bălți, care a solicitat Comisiei pentru Situații Excepționale împuternicirea comisiilor locale de a stabili sistarea sau reluarea activității punctelor comerciale.

„Noi putem să asigurăm distanța socială, fluxul de cumpărători, iar vânzătorii să fie echipați cu mănuși, mască și dezinfectant. Putem să asigurăm o intrare și o ieșire”, a declarat Veaceaslav Chișlari, Șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți, pentru nordnews.md.

Ieri, premierul Ion Chicu a atenționat că piețele din Bălți prezintă un pericol major de contaminare și că rămân închise până pe 31 mai.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!