/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Avia Invest” se plânge de atac raider. Avocatul companiei: „Mulțumim lui Dodon pentru un proces de toată frumusețea în arbitrajul internațional”

missing
18 mai 2020, ora 11:51

Compania „Avia Invest”, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, se plânge de presiuni din partea statului și atac raider asupra firmei, acuzându-l pe președintele Igor Dodon că întrece limita politicului și se implică direct în activitatea comercială.

Concesionarul aeroportului se arată indignat de decizia Guvernului de a iniția procedura de insolvabilitate a „Avia Invest”, care are datorii față de stat și susține că firma are bani suficienți în conturi pentru a stinge datoriile, dar resursele sunt blocate de autoritățile statului.

„Banii sunt pe conturi. Avia Invest poate să-i achite astăzi, dar într-un mod concertat sunt blocați. Sunt blocate și două milioane de euro pe care trebuie să-i primească compania de la „Air Moldova”. Autoritățile statului fac presiuni asupra băncilor și fac tot posibilul pentru inexistența „Avia Invest”, a spus în cadrul unei conferințe de presă avocatul companiei Victor Panțâru.

Acesta s-a referit și la declarațiile făcute de Igor Dodon la finele săptămânii trecute,  după ședința Consiliului Suprem de Securitate, când a anunțat trei scenarii pentru ca statul să rezilieze contractul de concesiune a aeroportului, unul dintre ele fiind declararera insolvabilității „Avia Invest”.

„Acțiunile președintelui Igor Dodon trec de limita politicului și nu pot fi interpretate decât ca și influență directă asupra judecătorilor”, a spus Panțâru.

Avocatul i-a mulțumit lui Dodon pentru declarațiile sale, care vor fi utilizate în procesul de apărare a intereselor companiei la Arbitrajul International, unde s-a adresat „Avia Invest”.

„Vreau să-l felicit pe dl președinte că pune bazele unui proces de toată frumusețea la Curtea de Arbitraj. Dosarul „Gemenii” o sa fie un mic copil pe lângă pretențiile care sunt acolo”, a atenționat avocatul.

Acesta a făcut apel la fucționarii care monitorizează procesul de concesiune a aeroportului și i-a îndemnat să acționeze potrivit prevederilor legale, să nu îndeplinească comenzi politice și să se gândească că Partidul Socialiștilor și Igor Dodon nu o să fie veșcnic la conducere, iar ei vor trebui ulterior să răspundă în fața procurorilor.

Reprezentanții „Avia Invest” au mai declarat că au cerut de nenumărate ori autorităților statului să se așeze la masă și să discute despre „ce nu ne place de o parte și de alta” și să revadă unele prevederi din contractul de concesiune, dar funcționarii ar fi refuzat solicitările.

La ora 15:00, compania a anunțat o nouă conferință de presă la care va participa unul dintre acționarii „Avia Invest” și va prezenta detalii despre procesul de judecată inițiat împotriva R. Moldova la Arbitrajul Internațional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram