/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Încă trei decese provocate de COVID-19. În stare gravă sunt 256 de pacienți

missing
18 mai 2020, ora 10:46

Un bărbat de 60 ani, din municipiul Chișinău a fost răpus noaptea trecută de COVID-19, anunță Ministerul Sănătății. Acesta  fusese internat în stare gravă, la Spitalul Clinic Republican, pe data de 11 mai. Pacientul avea diabet zaharat tip 2, obezitate și bronhopneumopatie cronică obstructivă. Alte două persoane au decedat în regiunea transnistreană din cauza infecției de coronavirus: o femeie de 86 de ani și un bărbat de 67 de ani, dar aceste decese nu au fost confirmate deocamdată de Ministerul Sănătății.

Potrivit presei din regiune, femeia era pacientă a Dispensarului Neurologic din Tighina și a fost internată în spital pe 9 mai, fiind testată pozitiv la coronavirus. Aceasta avea maladii cornice. Bărbatul răpus de infecție era originar din localitatea Suclei și a fost internat în spital pe 3 mai. În stânga Nistrului au fost înregistrate până acum 32 de decese provocate de COVID-19.

Totodată, Ministerul Sănătății a confirmat decesul medicului din Bălți, Igor Dorogoi, în vârstă de 55 ani, despre care a scris presa în această dimineață. Chirurgul endoscopist a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 26 aprilie.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 6060 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 783 în Transnistria. Dintre persoanele internate în spitale, 256 sunt în stare gravă, 19 pacienți fiind conectați la aparate de respirație asistată. Alte 526 de persoane sunt în  stare de gravitate medie.

În rândul angajaţilor sistemului de sănătate, au fost confirmate 1 344 de cazuri de infectare: medici-317, asistenţi medicali-503, felceri-69, farmacişti-20, personal auxiliar-435 persoane.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19, au fost internați 31 de pacienți cu suspecție la infecție.

Pe de altă parte, ieri au fost externate 17 persoane. În total, 2 425 persoane au fost tratate de COVID-19 în R. Moldova.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram