/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Furtună: „Cazuri de COVID sunt mai multe în R. Moldova decât cifra oficială”. Cum explică acest lucru șeful ANSP

20 mai 2020, ora 07:02

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, susține că în Republica Moldova sunt mai multe cazuri de coronavirus, decât cifra anunțată oficial. El explică acest lucru prin faptul că multe persoane care se infectează sunt asimptomatici și nici nu știu că s-au contaminat. Respectiv, nici la instituțiile medicale nu ajung.

„Cazuri cu siguranță sunt mai multe pentru că noi din start am vorbit că există o groază de forme ușoare de boală, care nu-s detectate. Nici de însăși persoana, nici de sistemul de sănătate. Persoana a trecut prin boală, el a făcut COVID-ul, a căpătat imunitate post-infecțioasă și e bine merci acasă. Și nu știe nici el, nici eu că el a făcut boala”, a explicat Furtună la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Cele 6340 de cazuri anunțate oficial sunt cazuri diagnosticate, confirmate prin metode de laborator. „Și cifra asta este o cifră pe care nimeni nu poate să o conteste. Și care vrea s-o conteste, lasă să verifice”, a precizat Nicolae furtună.

Ieri, în Republica Moldova au fost confirmate alte 202 cazuri de infectare cu coronavirus, iar numărul total al infecțiilor a ajuns la 6340 de cazuri. 222 de persoane au pierdut lupta cu boala.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram