/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

PDM anunță că va susține toate condiționalitățile înaintate de UE. Chicu, însă este împotriva unei legi

missing
20 mai 2020, ora 15:06

Fracțiunea Partidului Democrat a anunțat că va susține cele 8 condiționalități înaintate în ultimele luni de Uniunea Europeană, privind asistența macrofinanciară, astfel ca Republica Moldova să beneficieze de următoarea tranșă de suport financiar. Decizia a fost luată la ședința de astăzi a fracțiunii PDM, anunță eputatul Alexandu Jizdan.

„Fracțiuna PDM va propune în cadrul ședinței biroului permanen să fie introdusă în ordinea de zi pentru următoarele două săptămâni toate proiectele care sunt în condiționalitățile UE pentru primirea tranșei a doua de ajutor, inclusiv legea cu privire la organizațiile non-guvernamentale. De asemenea, s-a decis că legea cu privire la organizațiile necomerciale va fi susținută de Fracțiunea PDM în lectură finală. În prezent, sunt necesare de realizat anumite proceduri, inclusiv legate de tehnică legislativă. Mai urmează să fie examinate toate amendamentele înaintate în comisie”, a spus deputatul democra Alexandru Jizdan în cadul unei conferințe de presă.

Recent, prim-ministru Ion Chicu a declarat că din cele 8 condiționalități ale EU,  le va îndeplini pe cele care sunt în interesele ei. Șeful cabinetului de miniștri s-a referit la una dintre condiționalități – adoptarea proiectului de lege cu privire la organizațiile necomerciale, care urmează să fie adoptat de Parlament. În opinia lui, actuala redacție a proiectului nu trebuie să fie votată de deputați.

„Nu cred că legea cu privire la ONG-uri poate fi votată în redacția actuală și în redacția sugerată de partenerii noștri din UE”, a menționat Ion Chicu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram