/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Vladimir Țurcan, recuzat de la examinarea sesizării ce vizează Legea Procuraturii

missing
21 mai 2020, ora 11:03

Magistratul Vladimir Țurcan nu participă astăzi la ședința Curții Constituționale unde este examinată sesizarea deputaților ce vizează modificarea Legii Procuraturii. Țurcan a fost recuzat la cererea deputatului Sergiu Sîrbu.

Deputatul „Pro Moldova” a argumentat că Vladimir Țurcan a fost deputat socialist înainte de a fi numit judecător la Curtea Constituțională și a votat modificările la Legea Procuraturii care au fost contestate.

Magistrații au stat aproape jumătate de oră în camera de deliberare, iar ulterior au anunțat că acceptă solicitarea deputatului și Vladimir Țurcan a fost înlăturat de la ședință.

Amintim că 12 deputați democrați au sesizat Curtea Constituțională, încă în septembrie 2019, privind numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar și au cerut suspendarea proiectul de lege prin care s-au făcut modificări la Legea Procuraturii, ce se referă la procedura de numire a procurorului general.

Recent, cinci dintre cei 12 deputați care au semnat sesizarea la Înalta Curte în luna septembrie, și-au retras solicitarea, motivând că „obiectul sesizării este unul consumat”. Este vorba de deputații democrați care sunt acum în alianță cu Partidul Socialiștilor: Pavel Filip, Dumitru Diacov, Igor Vremea, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc.

/DOC/ Democrații care au contestat la CC numirea lui Robu la șefia interimară a PG și modificările la Legea Procuraturii își retrag sesizarea

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram