Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a semnat o dispoziție prin care a fost stabilit un regim de autoizolare la domiciliu pentru toți deputații, după ce ieri s-a confirmat că democratul Eugen Nichiforciuc este infectat cu noul coronavirus.

Regimul de carantină va fi respectat cel puțin până când legislatorii vor fi testați la prezența virusului și vor obține rezultatele de la laborator. Deputații sunt obligați să respecte măsurile și să prezinte Parlamentului rezultatele testelor efectuate.

Precizăm că, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că Parlamentul ar trebui să intre în carantină pentru cel puțin două săptămâni, așa cum prevăd normele și deputații să nu se întrunească în ședințe. Astfel, șeful statului s-a arătat convins că Guvernul Chicu nu va putea fi demis în următoarele săptămâni.

Reprezentanta serviciului de presă al Parlamentului, Elena Capățână a precizat pentru TV8 că nu există, deocamdată, vreo decizie privind instituirea carantinei la Parlament. A fost emisă doar această dispoziție care vizează deputații.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!