/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/DOC/ Zinaida Greceanîi a semnat! Deputații au fost obligați să se autoizoleze

missing
22 mai 2020, ora 13:38

Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a semnat o dispoziție prin care a fost stabilit un regim de autoizolare la domiciliu pentru toți deputații, după ce ieri s-a confirmat că democratul Eugen Nichiforciuc este infectat cu noul coronavirus.

Regimul de carantină va fi respectat cel puțin până când legislatorii vor fi testați la prezența virusului și vor obține rezultatele de la laborator. Deputații sunt obligați să respecte măsurile și să prezinte Parlamentului rezultatele testelor efectuate.

Precizăm că, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că Parlamentul ar trebui să intre în carantină pentru cel puțin două săptămâni, așa cum prevăd normele și deputații să nu se întrunească în ședințe. Astfel, șeful statului s-a arătat convins că Guvernul Chicu nu va putea fi demis în următoarele săptămâni.

Reprezentanta serviciului de presă al Parlamentului, Elena Capățână a precizat pentru TV8 că nu există, deocamdată, vreo decizie privind instituirea carantinei la Parlament. A fost emisă doar această dispoziție care vizează deputații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram