/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Două din cele 168 de ambulanțe din Turcia sunt deja în Moldova. Dumbrăveanu: „Trebuie să decidem ce facem cu executarea acestui contract”

missing
22 mai 2020, ora 22:39

Două din cele 168 de ambulanțe pentru care a fost semnat un contract cu o firmă din Turcia sunt deja pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta ambulanțe au fost aduse pentru a fi testate pe loc și pentru a se decide ulterior care va fi soarta contractului care a provocat critici din partea fostei ministre a Sănătății, Ala Nimerenco.

Despre aceasta a anunțat actuala ministră, Viorica Dumbrăveanu. Totodată, aceste două ambulanțe încă nu au fost testate. Ministra susține că la acest subiect se va reveni după criza provocată de coronavirus. „În cel mai scut timp noi vom reveni la acest subiect, când ne va permite și situația epidemiologică pentru a le testa, pentru a vedea și ulterior să decidem ce facem în continuare cu executarea acestui contract”, a declarat Dumbrăveanu în emisiunea „UNInterviu” realizată de portalul Unimedia.

Potrivit ei, licitația privind procurarea ambulanțelor nu a fost trucată, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. Ministra spune că acest lucru l-au constatat organele de drept care au decis să nu inițieze un proces pe acest caz.

De asemenea, ministra spune că la începutul anului a semnat un acord adițional la contract de prelungire pentru încă un an a termenului acestuia.

Ministra susține că dacă contractul era anulat, Republica Moldova avea toate șansele să intre în litigiu cu compania turcă și să plătească venitul ratat ca rezultat al neexecutării contractului.

Amintim că fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, insista pe rezilierea contractului cu firma turcă, pentru că ambulanțele ar fi de proastă calitate și la un preț prea mare pentru un asemenea nivel de dotare.

Ala Nemerenco spunea că un grup de specialiști a fost în orașul Adana din Turcia pentru inspectarea și constatarea corespunderii tehnice a ambulanțelor și dotării cu utilaj și aparataj medical a unităților sanitare ce urmau a fi livrate în țara noastră.

Comisia a constatat că ambulanțele sunt „sub orice critică” a declara Nemerenco. Iar prețul stabilit între 60 și 79 de mii de euro pentru o unitate este prea mare. „Noi trebuia să cumpărăm niște ambulanțe bombonică la acest preț, dar nu ceea ce este acolo inclus”, comenta fosta ministră a Sănătății.

În luna ianuarie, premierul Ion Chicu a declarat că a rămas valabil contractual semnat cu firma din Turcia și cele 168 de ambulanțe vor fi livrate în R. Moldova în următoarele patru-cinci luni, adică în lunile aprilie-mai.

/VIDEO/ Ambulanțele caracterizate de Ala Nemerenco că sunt „sub orice critică” vor ajunge în R. Moldova. Contractul cu firma din Turcia nu a fost reziliat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram