Consumul de usturoi ar ajuta împotriva contaminării cu noul coronavirus, care ar putea fi transmis prin mușcături de țânțar; consumul de alcool ar fi o măsură de protecție contra COVID-19, iar băile fierbinți ar contribui la prevenirea virusului – sunt doar câteva falsuri depistate de StopFals.md.

Spațiul public este asaltat de informații privind măsurile de prevenire și tratament împotriva COVID-19. Nu toate, însă, sunt adevărate. Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25° C NU previne noul coronavirus; NU există nicio dovadă potrivit căreia consumul de usturoi ar proteja de COVID-19; persoanele de TOATE vârstele pot fi infectate de noul coronavirus; iar până în prezent, NU există niciun medicament specific recomandat pentru tratarea sau prevenirea COVID-19.

Urmăriți în acest infografic, FAPTE REALE despre noul coronavirus:

 

Impactul pe care-l pot avea informațiile false asupra societății, în general, și a fiecărui cetățean, în particular, este greu de estimat, însă dacă nu le combatem la timp, ar putea escalada într-o panică de mari proporții. Iată de ce, îndemnăm cetățenii responsabili ai țării noastre să raporteze falsurile despre COVID-19, depistate în presa scrisă, radio, TV, în online, în declarațiile persoanelor publice etc.

Informațiile false despre noul coronavirus dăunează comunității noastre. #RaportămFalsurile despre COVID-19 pe www.stopfals.md.

Mare atenție la surse! Urmăriți informațiile oficiale despre noul coronavirus în Moldova, accesând www.msmps.gov.md.

 

 

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!