UPDATE: Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată pentru data de 12 iunie. Marina Tauber a ieșit din nou în fața protestatarilor și le-a mulțumit că au stat la Curtea de Apel Cahul până la finalizarea ședinței de astăzi.

Ulterior, un reprezentant al Partidului Șor s-a dat de gol și a dezvăluit că oamenii au fost aduși organizat la protest. I-a rugat la megafon să plece așa cum au venit:  „în mod organizat, respectând distanța socială și regulile de circulație”, iar mulțimea s-a împrăștiat imediat.

Judecătorii Curții de Apel Cahul au decis acum câteva minute să desfășoare cu ușile închise ședința în dosarul lui Ilan Șor, după ce anterior au hotărât că întrunirile vor fi publice. Magistrații s-au văzut nevoiți să-și schimbe decizia după ce deputata Marina Tauber a făcut astăzi scandal în cadrul instanței și a intrat în sala de judecată de mai multe ori cu grupuri de persoane. 

Judecătorii au interzis presei să filmeze și să înregistreze audio procesul, dar cerințele nu au fost respectate. Instanța a anunțat două pauze, cerând persoanelor din sală să respecte regulile, dar acestea nu s-au conformat.

„Colegiul consideră că prezența în sală a persoanelor care nu sunt parte la proces și a jurnaliștilor care neglijează cerințele, atât ale judecătorilor, cât și ale poliției judiciare, fac imposibilă petrecerea publică a ședinței”, a anunțat judecătorul Vitalie Movilă după ce completul a revenit din camera de deliberări.

Deputata Marina Tauber a fost acuzată de magistrați că sfidează regulile, deoarece se bucură de imunitate parlamentară și nu poate fi penalizată pentru un astfel de comportament.

Precizăm că la Curtea de Apel Cahul are loc astăzi și un protest în susținerea lui Ilan Șor.

Scandal la Curtea de Apel Cahul unde se examinează dosarul lui Ilan Șor

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!