/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

O nouă amânare în dosarul lui Ilan Șor! Ședința de judecată a fost reprogramată pentru 12 iunie

missing
22 mai 2020, ora 18:05

UPDATE: Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată pentru data de 12 iunie. Marina Tauber a ieșit din nou în fața protestatarilor și le-a mulțumit că au stat la Curtea de Apel Cahul până la finalizarea ședinței de astăzi.

Ulterior, un reprezentant al Partidului Șor s-a dat de gol și a dezvăluit că oamenii au fost aduși organizat la protest. I-a rugat la megafon să plece așa cum au venit:  „în mod organizat, respectând distanța socială și regulile de circulație”, iar mulțimea s-a împrăștiat imediat.

Judecătorii Curții de Apel Cahul au decis acum câteva minute să desfășoare cu ușile închise ședința în dosarul lui Ilan Șor, după ce anterior au hotărât că întrunirile vor fi publice. Magistrații s-au văzut nevoiți să-și schimbe decizia după ce deputata Marina Tauber a făcut astăzi scandal în cadrul instanței și a intrat în sala de judecată de mai multe ori cu grupuri de persoane. 

Judecătorii au interzis presei să filmeze și să înregistreze audio procesul, dar cerințele nu au fost respectate. Instanța a anunțat două pauze, cerând persoanelor din sală să respecte regulile, dar acestea nu s-au conformat.

„Colegiul consideră că prezența în sală a persoanelor care nu sunt parte la proces și a jurnaliștilor care neglijează cerințele, atât ale judecătorilor, cât și ale poliției judiciare, fac imposibilă petrecerea publică a ședinței”, a anunțat judecătorul Vitalie Movilă după ce completul a revenit din camera de deliberări.

Deputata Marina Tauber a fost acuzată de magistrați că sfidează regulile, deoarece se bucură de imunitate parlamentară și nu poate fi penalizată pentru un astfel de comportament.

Precizăm că la Curtea de Apel Cahul are loc astăzi și un protest în susținerea lui Ilan Șor.

Scandal la Curtea de Apel Cahul unde se examinează dosarul lui Ilan Șor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram