/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Platforma Da și PAS, din nou, la masa de discuții. Conducerea celor două partide s-a întâlnit acum două zile

22 mai 2020, ora 06:04

Conducerea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA) și a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au avut o întrevedere acum două zile. Potrivit președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, discuția a avut loc pe 20 mai, la sediul Platformei, și la ea a participat și Maia Sandu, președinta PAS.

Năstase zice că întâlnirea dintre membrii celor două formațiuni, care au fost cândva parte componentă a blocului ACUM, a avut loc pe fundalul inițiativei deputatului Platformei DA Dinu Plângău, privind inițierea procedurii de sancționare a șefului statului Igor Dodon.

„Am avut o discuție pe mai multe chestiuni, printre care moțiunea de cenzură”, a spus președintele Platformei DA, la emisiunea Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Andrei Năstase declară că la întrevedere cei din Platforma DA le-au propus colegilor din PAS să-i susțină în demersul lor de a da jos Guvernul Chicu și a învesti un Guvern pe care să și-l asume cei din Platforma Da. din spusele lui Năstase, cei din PAS nu au dat deocamdată un răspuns în această privință: „Oamenii analizează”, a spus el.

Potrivit liderului Platformei DA, la întâlnire nu a fost discutat subiectul alegerilor prezidențiale.

Relațiile dintre Platforma DA și PAS s-ar fi răcit în ultimele două luni, lucru despre care au vorbit în public ambii lideri ai celor două partide. Aceștia însă au spus că deputații din cele două fracțiuni continuă să se susțină reciproc în Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram