Partidul Unității Naționale cere public demisia prim-ministrului Ion Chicu, după declarațiile făcute ieri la adresa europarlamentarului Siegrfried Mureșan și la adresa României, în ansamblu. PUN consideră „cinică, jignitoare și absolut iresponsabilă” declarația premierului.

„Afirmațiile lui Ion Chicu ascund și o gravă incompetență profesională, din moment ce este bine cunoscut faptul că populația regiunii Moldova din România este de 4.3 milioane de locuitori, domiciliați în cele opt județe ale regiunii, adică peste un milion și jumătate mai mult decât populația actuală a R. Moldova, iar numărul infectărilor printre personalul medical din spitalele noastre este printre cele mai mari din lume și cu siguranță pe primul loc în Europa”, susțin membrii PUN.

În opinia lor, declarația premierului Chicu este cu atât mai regretabilă, cu cât vine într-un moment de grea cumpănă pentru R. Moldova, devastată de pandemie, când statul român, afectat la fel de profund, a dispus ajutarea necondiționată a cetățenilor moldoveni prin detașarea unei misiuni de 42 de medici în spitalele noastre; prin acordarea unui ajutor medical și umanitar în valoare de 3.5 milioane Euro; prin misiunea umanitară a armatei române și multe alte acțiuni de susținere și solidaritate.

„Pornind de la această realitate, care arată clar că fără susținerea României și Uniunii Europene, R. Moldova va suferi un colaps medical, economic și social, considerăm că aflarea în continuare a lui Ion Chicu în fruntea guvernului este inacceptabilă. Partidul Unității Naționale cere de urgență demisia sa din funcția de prim-ministru și consideră orice susținere politică și publică în menținerea acestuia la guvernare drept un act de ostilitate și lipsă de respect față de România”, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

Precizăm că ieri, șeful cabinetului de miniștri a făcut o postare pe Facebook prin care l-a numit pe Siegfried Mureșan un „ratat”, care nu a făcut nimic în viața sa și ar avea tupeul să critice acțiunile Guvernului de la Chișinău, având pretenții de avocat al R. Moldova.

Ion Chicu a distribuit pe profilul său de Facebook o știre cu o declarație a europarlamentarului, adăugând un comentariu urât la adresa politicianului român, dar și la adresa României, criticând modul în care statul vecin luptă cu pandemia de coronavirus și nivelul de corupție care ar fi peste Prut.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!