/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

„Avia Invest” cere Guvernului să-și retragă cererea din judecată, după ce a plătit toate datoriile la stat

missing
25 mai 2020, ora 10:32

Compania „Avia Invest”, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, îi cere Guvernului să-și retragă cererea din judecată privind inițierea procedurii de insolvență a firmei, deoarece au fost achitate toate datoriile față de Autoritatea Aeronautică Civilă și bugetul de stat.

„Toate plățile pentru serviciile de supraveghere către AAC, precum și impozitele aferente activității economice ale companiei către bugetul public sunt achitate. Procesul de executare care a stat la baza inițierii procedurii de insolvență a fost încetat”, anunță „Avia Invest” prin intermediul unui comunicat de presă.

Dacă autoritățile nu vor renunța la procedura de insolvabilitate va fi o dovadă că este o măsură de presiune cu „intenția de a prelua ilegal compania printr-un atac de tip raider în interesul unor grupuri politice”, susțin reprezentanții „Avia Invest”.

Amintim că concesionaul aeroportului acumulase datorii de 22 de milioane de lei față de Autoritatea Aeronautică Civilă și a fost cerută în instanță inițierea procedurii de insolvență a „Avia Invest”. În acest caz, contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău poate fi reziliat.

Guvernul ar putea solicita inițierea procedurii de insolvabilitate a companiei „Avia Invest”. Are datorii de 60 de milioane de lei la stat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram