Compania „Avia Invest”, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, îi cere Guvernului să-și retragă cererea din judecată privind inițierea procedurii de insolvență a firmei, deoarece au fost achitate toate datoriile față de Autoritatea Aeronautică Civilă și bugetul de stat.

„Toate plățile pentru serviciile de supraveghere către AAC, precum și impozitele aferente activității economice ale companiei către bugetul public sunt achitate. Procesul de executare care a stat la baza inițierii procedurii de insolvență a fost încetat”, anunță „Avia Invest” prin intermediul unui comunicat de presă.

Dacă autoritățile nu vor renunța la procedura de insolvabilitate va fi o dovadă că este o măsură de presiune cu „intenția de a prelua ilegal compania printr-un atac de tip raider în interesul unor grupuri politice”, susțin reprezentanții „Avia Invest”.

Amintim că concesionaul aeroportului acumulase datorii de 22 de milioane de lei față de Autoritatea Aeronautică Civilă și a fost cerută în instanță inițierea procedurii de insolvență a „Avia Invest”. În acest caz, contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău poate fi reziliat.

Guvernul ar putea solicita inițierea procedurii de insolvabilitate a companiei „Avia Invest”. Are datorii de 60 de milioane de lei la stat

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!