Procuratura Generală confirmă că există cel puțin o cauză penală pentru tentativă de corupere a unui deputat. Informația a fost oferită la solicitarea TV8, după ce președintele Igor Dodon a declarat că mai mulți deputați socialiști au primit oferte de 400-500 de mii de euro pentru a trece la Partidul Șor sau la grupul parlamentar „Pro Moldova și au făcut denunțuri la Procuratură.

Deputatul a depus un denunț la Centrul Național Anticorupție săptămâna trecută și a fost inițiată o cauză penală, a precizat serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Nu au fost dezvăluite alte detalii, cine este deputatul care s-a plâns la CNA, ce fapte a invocat și cine ar fi persoanele care au încercat să-l corupă.

Pe de altă parte, CNA confirmă ca sunt mai multe denunțuri de la deputați pe subiectul tentativei de corupere, dar evită să spună dacă sunt mai multe dosare penale sau plângerile sunt examinate în cadrul unei singure cauze penale.

„Toate sunt în proces de examinare și investigare. Deocamdată nu putem oferi detalii, deoarece procesul este la etapa preliminară a urmăririi”, a precizat serviciul de presă al CNA.

În ultima perioadă, 14 deputați au plecat din Partidul Democrat și liderii PDM au declarat de nenumărate ori că aceștia au fost plătiți să adere la alte fracțiuni, pentru a desființa majoritatea parlamentară PSRM-PDM și a demite Guvernul Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!