Edilul capitalei, Ion Ceban, a cerut inițierea unei anchete de serviciu la Direcția pentru protecția drepturilor copilului, după ce zece copii ai străzii au fost testați negativ la noul coronavirus, la Centrul Covid de la Moldexpo, iar apoi au ajuns din nou în stradă. Primarul a mai dat de înțeles că urmează a fi schimbată conducerea direcției.

„Pe lângă acest scandal ce ține de copiii străzii, am materiale foarte multe. Cred că trebuie să terminăm subiectele legate de activitatea conducerii acestei direcții și să lansăm concursul public cu privire la ocuparea funcției. Eu cred că trebuie inițiată și o anchetă de serviciu în această privință”, a spus Ion Ceban.

Viceprimara municipiului Chișinău Angela Cutasevici a declarat că va fi pregătit avizul, iar termenii de referință sunt deja stabiliți. Menționăm că, în prezent, interimatul Direcției pentru protecția drepturilor copilului este asigurat de către Lucia Caciuc.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!