/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Platon a fost audiat în noul dosar ce îl vizează pe Plahotniuc. „Am oferit informații desfășurate despre schemele legate de furtul miliardului”

missing
25 mai 2020, ora 22:31

Omul de afaceri Veaceslav Platon spune că a fost audiat de două ori, a câte cinci ore, în dosarul nou al lui Vladimir Plahotniuc legat de frauda bancară.

„M-a interogat procurorul general, un adjunct de-al său, trei procurori de la Procuratura Anticorupție și doi reprezentanți de la CNA. Am oferit informații desfășurate despre schemele legate de furtul miliardului. La final le-am zis: eu am depus mărturiile, procurorii au confirmat că așa e, când voi fi eliberat? Mi-au zis că informațiile trebuie verificate. Era finele lunii ianuarie…”, a declarat Platon la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Omul de afaceri mai zice că procurorii i-au spus că nu va fi eliberat, până nu vor fi găsiți adevărații vinovați de frauda bancară și vor fi acumulate dovezi privind vinovăția lor.

Amintim că procuroriii PCCOCS au cerut mandat de arestare pe numele fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc. Acesta este vizat într-un nou dosar penal privind frauda bancară.

Anterior, șeful Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, a anunțat într-un briefing de presă că Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Potrivit șefului PG, au fost colectate incontestabile, care demonstrează că anume fostul lider democrat ar fi beneficarul banilor obținuți sub formă de credit de la BEM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram