/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Fostă ministră a Justiției: „Miza schimbărilor în CSM este numirea unor judecători la Curtea Supremă de Justiție și la Curțile de Apel”

26 mai 2020, ora 22:47

Fosta ministră a Justiției Olesea Stamate consideră că lupta și schimbările care au loc la Consiliul Superior al Magistraturii au drept scop numirile unor judecători concreți la Curțile de Apel și la Curtea Supremă de Justiție. Olesea Stamate s-a referit la faptul că astăzi judecătorul Curții de Apel Chișinău, Anatol Pahopol, a fost detașat la CSM și a preluat interimatul funcției de președinte al Consiliului.

„Sunt personaje care stau la coadă: Vlad Clima, domnul Pavliuc, domul Dulghieru, Fugenco, Gheorghieș. Mulți stau la coadă pentru a suplini funcțiile vacante la Curtea Supremă de Justiție, la Curțile de Apel, dar în special la CSJ. Sunt 8 sau 9 funcții de judecător, funcția de președinte și funcția de vicepreședinte. Miza este foarte mare și eu sunt sigură că anume asta este pentru ce se duce lupta acum. Nu pentru altceva”, a menționat Olesea Stamate la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit ei, Anatol Pahopol a fost invitat anterior la CSM, în calitatea sa de membru supleant, în perioada când la Consiliu era criză și atunci magistratul a refuzat să se implice, dar a ales să se implice acum, când există cvorum și când CSM poate lua decizii.

Ultima oră! Anatol Pahopol a fost acceptat în CSM și a preluat conducerea instituției

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram