Fosta ministră a Justiției Olesea Stamate consideră că lupta și schimbările care au loc la Consiliul Superior al Magistraturii au drept scop numirile unor judecători concreți la Curțile de Apel și la Curtea Supremă de Justiție. Olesea Stamate s-a referit la faptul că astăzi judecătorul Curții de Apel Chișinău, Anatol Pahopol, a fost detașat la CSM și a preluat interimatul funcției de președinte al Consiliului.

„Sunt personaje care stau la coadă: Vlad Clima, domnul Pavliuc, domul Dulghieru, Fugenco, Gheorghieș. Mulți stau la coadă pentru a suplini funcțiile vacante la Curtea Supremă de Justiție, la Curțile de Apel, dar în special la CSJ. Sunt 8 sau 9 funcții de judecător, funcția de președinte și funcția de vicepreședinte. Miza este foarte mare și eu sunt sigură că anume asta este pentru ce se duce lupta acum. Nu pentru altceva”, a menționat Olesea Stamate la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit ei, Anatol Pahopol a fost invitat anterior la CSM, în calitatea sa de membru supleant, în perioada când la Consiliu era criză și atunci magistratul a refuzat să se implice, dar a ales să se implice acum, când există cvorum și când CSM poate lua decizii.

Ultima oră! Anatol Pahopol a fost acceptat în CSM și a preluat conducerea instituției

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!