Cinci miniștri din Guvernul Chicu s-ar fi autoizolat la domiciliu, după ce săptămâna trecută au participat la o ședință a fracțiunii PDM, la care a fost prezent și deputatul Eugen Nichiforciuc, diagnosticat cu coronavirus. Majoritatea dintre aceștia au mers azi să își facă testele la Covid – 19 și sunt în așteptarea rezultatelor.

În această dimineață au mers să se testeze la prezența coronavirusului de tip nou ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, Oleg Țulea de la Externe și ministrul Economiei, Serghei Răilean. Cei trei membri ai Cabinetului de miniștri ne-au spus la telefon că rămân acasă până când află rezultatele testelor de laborator.

Ce-i drept, deși nu cunoaște încă dacă este pozitiv sau negativ la coronavirus, Țulea și-a anunțat participarea la un interviu pentru un portal de știri.

Pe Cristina Lesnic, viceprim-ministru pentru Reintegrare nu am găsit-o la telefon pentru a afla dacă și-a făcut sau nu testul. Nu ne-a răspuns la telefon nici ministrul Educației, Igor Șarov.

De cealaltă parte, Vitalie Dragancea, consilierul premierului Ion Chicu spune că toți miniștrii s-ar fi testat deja, iar pe cel puțin doi dintre cei cinci i-a văzut chiar azi pe holurile clădirii Guvernului.

„Din câte știu eu, și-au făcut testele, nu cunosc dacă au rezultatele și nici care sunt acestea. Mai există și principiul datelor cu caracter personal, dacă dumnealor vor decide să facă publice rezultatele testelor o vor face. Eu am văzut o parte dintre miniștri la birou azi chiar”, ne-a spus Dragancea.

Amintim că toți deputații și cei cinci miniști numiți mai sus sunt testați la prezența coronavirusului după ce s-a aflat că Eugen Nichiforciuc este bolnav. Vestea că Nichiforciuc ar fi infectat cu coronavirus a fost făcută publică joi, la ședința Parlamentului de către Dumitru Diacov.

El a fost ieri la ședința fracțiunii. Parcă era în mască. S-a păstrat distanța. Sper că nimeni din colegii noștri nu a prins nevoia de coronavirus. Nu are simptome, dar rezultatul este pozitiv”, a spus Diacov, care a precizat că și soția lui Nichiforciuc a fost testată pozitiv cu COVID-19.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!