/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Procurorul General: „Vom începe să expediem în judecată primele dosare penale intentate față de persoanele care au legătură cu furtul miliardului”

missing
26 mai 2020, ora 20:27

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că în viitorul apropiat procurorii vor începe să expedieze în judecată primele dosare penale intentate față de persoanele care, într-un fel sau altul, au avut legătură cu operațiuni și cu evenimente din dosarul „furtul miliardului”.

Totodată, procurorul general spune că acum instituția deține dovezi în privința persoanelor care au comis această infracțiune.

Alexandr Stoianoglo a confirmat că procurorii l-au interogat pe omul de afaceri Veaceslav Platon în dosarul furtului miliardului, și spune că acesta le-a explicat foarte multe lucruri. „Doar declarațiile lui Platon nu sunt suficiente, însă el ne-a explicat foarte multe lucruri”, a menționat Stoianoglo în cadrul emisiunii „O nas” de la postul Jurnal TV.

Stoianoglo spune că l-au interogat pe Veaceslav Platon în decembrie anul trecut și în ianuarie curent, iar ulterior procurorii au lucrat în diferite direcții reieșind din informațiile pe care le-au primit de la Platon și din alte surse.

Veaceslav Platon a declarat, în cadrul unei emisiuni la TV8, că este unul dintre principalii martori în dosarul nou intentat față de fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc privind frauda bancară.

Platon a fost audiat în noul dosar ce îl vizează pe Plahotniuc. „Am oferit informații desfășurate despre schemele legate de furtul miliardului”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram