Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că în viitorul apropiat procurorii vor începe să expedieze în judecată primele dosare penale intentate față de persoanele care, într-un fel sau altul, au avut legătură cu operațiuni și cu evenimente din dosarul „furtul miliardului”.

Totodată, procurorul general spune că acum instituția deține dovezi în privința persoanelor care au comis această infracțiune.

Alexandr Stoianoglo a confirmat că procurorii l-au interogat pe omul de afaceri Veaceslav Platon în dosarul furtului miliardului, și spune că acesta le-a explicat foarte multe lucruri. „Doar declarațiile lui Platon nu sunt suficiente, însă el ne-a explicat foarte multe lucruri”, a menționat Stoianoglo în cadrul emisiunii „O nas” de la postul Jurnal TV.

Stoianoglo spune că l-au interogat pe Veaceslav Platon în decembrie anul trecut și în ianuarie curent, iar ulterior procurorii au lucrat în diferite direcții reieșind din informațiile pe care le-au primit de la Platon și din alte surse.

Veaceslav Platon a declarat, în cadrul unei emisiuni la TV8, că este unul dintre principalii martori în dosarul nou intentat față de fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc privind frauda bancară.

Platon a fost audiat în noul dosar ce îl vizează pe Plahotniuc. „Am oferit informații desfășurate despre schemele legate de furtul miliardului”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!