/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Fracțiunea Platformei DA solicită ca Legislativul să se întrunească vineri. „Parlamentul trebuie să muncească”

missing
28 mai 2020, ora 09:20

Fracțiunea parlamentară a Platformei DA solicită ca azi să fie convocat Biroul Permanent la care să se stabilească data următoarei ședințe plenare a Legislativului pentru vineri, 29 mai. Deputații spun că și-au făcut testele la Covid – 19 și au ieșit negative toate, de aceea, consideră că trebuie să se întoarcă la muncă pentru a nu bloca activitatea Parlamentului. 

„Categoric nu susținem ideea unor deputați din majoritatea parlamentară să bloceze activitatea Legislativului pentru 2 săptămâni. Nu ar trebui să existe nici o diferență dintre aleșii poporului și medici, polițiști, vameși din prima linia, care imediat după testare se întorc la muncă”, susțin cei de la PPDA.

Deputații fracțiunii susțin că prin introducerea carantinei „artificiale”, majoritatea parlamentară tergiversează adoptarea mai multor legi și sugerează că izolarea reprezentanților Legislativului s-ar face intenționat.

„Înțelegem frica lui Dodon față de Comisia parlamentară de anchetă, care foarte curând poate să investigheze actele de corupție și de îmbogățire ilicită a președintelui. Dar Parlamentul trebuie să muncească. Suntem republică parlamentară”, subliniază deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

„La 1 mai deja avem un deficit bugetar pe patru luni mai mare decât deficit bugetar pentru întreg anul 2019. Totodată, majoritatea parlamentară, prin introducerea carantinei artificiale, tergiversează adoptarea legii cu privire la organizațiile necomerciale, ultima condiția pentru Legislativ în vederea obținerii tranșei a doua din asistența macrofinanciară UE în valoarea aproximativă de 600 mln. lei în forma de credit facil și grant.

Totodată, Parlamentul ar trebui în scurt timp să voteze niște proiecte de importanță majoră pentru sprijinul medicilor, pensionarilor, producătorilor autohtoni, fermierilor ect. Urmează să ne clarificăm cum declarăm starea de forța majoră pentru business, astfel încât agenții economici și antreprenori-persoane fizice ar avea posibilitatea legală la restructurarea datoriilor”, mai adaugă Slusari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram