/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Popșoi: „Socialiștii dau cu piciorul în această asistență și vin cu propuneri de a tergiversa condiționalitățile UE”

missing
28 mai 2020, ora 14:22

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi susține că majoritatea parlamentară tergiversează adoptarea mai multor legi și sugerează că izolarea reprezentanților Legislativului s-ar face intenționat de către Partidul Socialist. Fracțiunea PAS solicită convocarea de urgență a ședinței plenare a Legislativului pentru votarea pachetului de legi ce ține de îndeplinirea condiționalităților UE.

„Nimeni nu s-a îmbolnăvit în Parlament. Dacă respectăm măsurile de precauție, purtăm mască și stăm la distanță atunci riscul de infectare este aprope zero. Socialiștii dau cu piciorul în această asistență, „trag” de timp și vin cu propuneri de a tergiversa condiționalitățile UE. Socialiștii văd că sunt suficiente voturi în Parlament și „trag” de timp intenționat. Acest lucru este rușinos când țara cu adevărat are nevoie de bani pentru salarii, pensii”, a spus Popșoi.

Deputatul socialist Corneliu Furculiță a venit cu o reacție la acuzațiile parlamentarilor din opoziție.

„Ne dorim ca banii promiși de UE , ca suport în lupta cu pandemia de coronavirus, să ajungă în țara noastră. Regretăm că opoziția speculează și manipulează pe acest subiect. Înțelegem că în acest fel vor să creeze o perdea de fum în care să ascundă blocarea, de către ei, a ajutorului în valoare de 200 de milioane de euro din partea Federației Ruse. Dacă prin acțiunile lor iresponsabile nu blocau banii din Rusia, 100 de milioane de euro, adică 2 miliarde de lei, erau deja în bugetul de stat al Republicii Moldova. Noi rămânem optimiști că țara noastră va primi suport, atât din Est, cât și din Vest. Iar ajutorul extern nu trebuie să fie politizat, ci direcționat pentru a face viața oamenilor mai bună”, a scris Furculiță pe pagina de Facebook.

Vezi și:

Fracțiunea Platformei DA solicită ca Legislativul să se întrunească vineri. „Parlamentul trebuie să muncească”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram